אהוד אולמרט
אהוד אולמרטPhoto by Tali Mayer/POOL

ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט הודה היום (שלישי) במסגרת הסדר טיעון בשתי עבירות של שיבוש מהלכי משפט, בפרשות הולילנד ומעטפות הכסף.

כחלק מהסדר הטיעון, בית משפט השלום בירושלים הרשיע את ראש הממשלה לשעבר בשתי העבירות ויודיע בעוד מספר ימים אם הוא מקבל את העונש שהוסכם על ידי שני הצדדים - שישה חודשי מאסר שיחפפו לעונש שהוטל עליו בפרשת הולילנד - 18 חודשי מאסר.

כמו כן, עסקת הטיעון כוללת קנס כספי שיוטל על אהוד אולמרט בסך 50 אלף שקלים.

השופט אביטל חן תהה בדיון מדוע הוחלט לחפוף בין עונשי המאסר. הוא פנה לאנשי הפרקליטות ואמר להם "סיכמתם על עונש גבוה מצד אחד, אבל כבלתם אותנו שלא לשלוח אותו למאסר". התובעת עו"ד קרן בר מנחם השיבה כי "ברירת המחדל של חוק העונשין היא עונש מאסר חופף".

סנגורו של אולמרט עו"ד אייל רוזובסקי אמר בדיון כי "יהיה נכון להביא קץ לפרשיות המשפטיות של אהוד אולמרט, ראש הממשלה לשעבר, בעיקר עכשיו כשהוא נידון למאסר. יש מקרים שהאינטרס הציבורי אומר enough is enough".