יתד נאמן
יתד נאמןצילום: פלאש 90

כדי להתמודד עם הביקורת מצד הקיצונים ב'פלג הירושלמי' יוצא הבוקר (ג') הביטאון הליטאי המרכזי 'יתד נאמן' במתקפה חריפה נגד הוגי הסרטון הצה"לי המבקש לעודד חרדים להתגייס לגדוד 'נצח יהודה'.

בסרטון, נראה אב חרדי מחפש שידוך לבתו ומוצא את העילוי בדמות חייל בגדוד 'נצח יהודה'. בעיתון בוחרים לכנות זאת "בושה ולעג לאינטליגנציה".

מביא למאמר בעיתון 'יתד נאמן'. תחת הכותרת 'לעג לרש' מכנים ביתד את הסרטון כ"חוצפה שערורייתית".

"מלבד החוצפה השערורייתית שיש בניסיון הנואל להסית ולהדיח", טוען כותב המאמר, "מעבר לתיעוב המכוער שיש בניסיון לכבוש את המלכה עימי בבית, מדובר ביוזמה נחותה שהיא ממש לעג לאינטליגנציה. אומנם גורמים בצבא ובמשרד הביטחון מתנערים מהיוזמה וזאת רק כי הם מבינים שסרטון כזה משיג מבחינתם את ההיפך – ולכן תודתנו על פרסומו".

לדברי כותב המאמר, המובחרים שבבחורי הישיבות הם לומדי התורה. "כל דרדק בציבור החרדי יודע, שהמובחרים שבמובחרים הם אלה חובשים את ספסלי בית המדרש. זו שאיפה של כל הורה, ועל השאיפה הזו מתחנך כל ילד משחר ילדותו. כל שווער מוכן לעשות כל ביכולתו ואף מעבר לכך, כדי לקבל לתוך ביתו צורב אמיתי ולהשיא את בתו עם בן תורה שממית עצמו באוהל, בהתמדה, ביגיעת התורה ובסיתות המידות.

לטענתו, המתגייס לצה"ל נחשב ל'חרדי סוג ג'. "גם אלה שנאלצו לעזוב את הסטנדר עקב אילוצי החיים, גם אלה שנאלצו להיפרד מהסטנדר הישיבתי עקב אילוצי הפרנסה, שואפים שבניהם יהיו לומדי תורה – בפירוש לא כמוהם – אלא שיזכו לשקע את עצמם בעולמה של תורה כל ימי חייהם. כל אדם חרדי יודע שמי שהגיע למסגרות הצבא, הוא עלה שנשר בשלכת התקופה, ולא "מובחר שבמובחר".... יתכן שיש לו פרנסה מצויינת, אבל הוא סוג ג'! הוא בפירוש נחות יותר, חשוב פחות – כפי שכל "בעל בית" שלא זכה ל"שבתי בבית ד' כל ימי חיי" יודע להסביר".