אוניברסיטת אל קודס בשגרה. ארכיון (למצולמים אין קשר לאמור בכתבה)
אוניברסיטת אל קודס בשגרה. ארכיון (למצולמים אין קשר לאמור בכתבה)צילום: הדס פורוש. פלאש 90

באוניברסיטת אל-קודס באבו דיס נפתחה בימים האחרונים פעילות אקדמית פלשתינית המבקשת להאדיר את שמם של מחבלים תחת הכותרת 'שרשרת אור השאהידים'.

האירוע צפוי לחרוז בקרוב את שאר המוסדות האקדמיים ברש"פ.

האירוע הראשון שהתקיים במסגרת זו הוא אירוע באוניברסיטת אל קודס להנצחת זכרו של המחבל בהאא' עליאן שביצע את פיגוע הירי והדקירה יחד עם בלאל ר'אנם באוטובוס בארמון הנציב בירושלים אמצע חודש אוקטובר האחרון, פיגוע בו נרצחו שלושה ישראלים.

מכון ממר"י המדווח על האירוע מספר כי האירוע התקיים בחסות "המועצה העליונה לספורט ונוער - פלסטין", גוף רשמי ממשלתי של הרש"פ, ומהווה שלוחה של אש"פ האחראית על הספורט והנוער בשטחי הרש"פ והפזורה הפלסטינית.

על פי הדיווח באירוע האדרת המחבל שהתקיים באוניברסיטה השתתפו כ-2,500 סטודנטים שחברו לשרשרת אנושית תחת הכותרת "שרשרת "בהאא' אל-שוהדא" – "שרשרת אור השהידים".

יוזם הפעילות ודוברה, עזאם אחמד אנג'אס, מגדיר את המחבל בהאא' עליאן כ"השהיד המלומד". לדבריו המובאים על ידי אנשי ממר"י פעילות זו היתה בבחינת המשך לרעיון שהגה עליאן לפני כמה שנים, לארגון שרשרת אנושית של קוראים על חומות ירושלים. אנג'אס אף סיפר כי לצורך גיוס אנשים לאירוע הוא הקים קבוצה מיוחדת שפתחה האשתאג ברשתות החברתיות תחת השם שרשרת "בהאא' אל-שוהדא" – "שרשרת אור השהידים".

עוד הוסיף והבהיר אנג'אס כי האירוע באוניברסיטת אל-קודס הוא רק ההתחלה של פעילות שתימשך בכמה אוניברסיטאות בשטחי הרש"פ.

בניגוד לעמדה שקנתה לה שביתה בדעת הקהל הישראלית ולפיה ככל שהחברה הפלשתינית תהיה אקדמית יותר היא תהיה פחות ופחות מעורבת בטרור, התבטא אביו של בהאא' ברוח אחרת והפוכה לחלוטין. האב, עורך הדין מוחמד עליאן, אמר באירוע כי "אם העם לא יהיה משכיל הוא לא יהיה מסוגל להתעמת עם הכיבוש". לדבריו בנו הוכיח ש"ההגנה על המולדת דורשת השכלה".