האדמו"ר מערלוי זצ"ל
האדמו"ר מערלוי זצ"לצילום: פלאש 90

בשונה מחסידויות רבות, בחסידות ערלוי הכירו דמות אחת במשך שבעים השנים האחרונות, וזאת בשל אריכות הימים המופלגת לה זכה האדמו"ר הרב יוחנן סופר שהסתלק הבוקר לבית עולמו. 

במהלך הלוויית האדמו"ר מערלוי, צפויים חסידיו להכתיר את ה'ממשיך', בנו הרב משה סופר ששימש כאב"ד חסידות ערלוי וכעת ינהיג את הקהילה. 

הרב משה סופר נולד בהונגריה. עם עלותו ארצה למד בתלמוד תורה 'עץ חיים' בירושלים. לאחר נישואיו שימש כרב קהילת ערלוי בבני ברק. במרוצת השנים היגר ללונדון שם הקים קהילה והנהיגה. לאחר שנפל אביו למשכב נקרא ארצה על ידי אביו, שהאציל לו מסמכויותיו. הוא הופקד על ניהול המוסדות וסומן כממשיך דרכו של אביו.

האדמו"ר מערלוי, הרב יוחנן סופר, הלך לעולמו הלילה (שני) בגיל 93 בעקבות דלקת ריאות קשה שגרמה להידרדרות במצבו הרפואי.

מבית החולים הדסה עין כרם נמסר, "בצער רב אנו מודיעים על פטירתו של זקן האדמו"רים, האדמו"ר מערלוי זצוק"ל. הצוותים הרפואיים בהדסה טיפלו במהלך השבוע האחרון במסירות רבה בזקן האדמו"רים. הנהלת המרכז הרפואי הדסה משגרת תנחומים לכל בית ישראל על האובדן הגדול ליהדות החרדית ולחסידות ערלוי בפרט".

מסע ההלוויה של האדמו"ר יצא בשעה 11:30 הבוקר מישיבת ערלוי בשכונת קטמון בירושלים דרך בית החת''ם סופר ברחוב עזרת תורה 47. בשעה 14:00 ימשיך המסע להר תמיר בגבעת שאול, שם ייטמן.