יולי אדלשטיין
יולי אדלשטייןצילום: יונתן סינדל, פלאש 90

יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, צפוי לצאת בקרוב לביקור בבריטניה כאורחו של יו"ר הפרלמנט הבריטי ג'ון ברקו.

אולם מתברר שהביקור הצפוי עורר את התנגדותם של גורמים פרו פלסטיניים ואנשי תנועת החרם על ישראל בבריטניה, אשר קראו לברקו שלא לארח את אדלשטיין משום שהוא "מתנחל".

נזכיר כי אדלשטיין התגורר במשך שנים רבות, עד לאחרונה, בגוש עציון, אולם לפני מספר חודשים עבר להתגורר בהרצליה יחד עם בת זוגו החדשה.

בתגובה לקריאות להחרמתו מסר אדלשטיין, "אני מודה  ליו"ר בית הנבחרים הבריטי ג'ון ברקו על ההזמנה. אני גאה ליצג את הכנסת ומדינת ישראל גם כמתיישב ביו״ש. קריאותיהם לחרם, של גורמים פרו פלסטינים צבועים ומסיתים, לא יניאו אותי מלהופיע בפרלמנט ולספר את האמת של ישראל".

אדלשטיין הוסיף, "משום מה, מעולם לא הפריע לאף אורח רם דרג לשבת מולי בתוך הכנסת בישראל, אולם כשמדובר בטרטוריה שלהם אז בשביל פופוליזם זול ומציאת חן בעיני גורמים קיצוניים הם מוכנים לייצר כותרות".