ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש בירושלים עם נשיא קניה Uhuru Kenyatta.
שני האישים חתמו על הצהרת משותפת בנושא המים שבעיקרה שיתוף פעולה בנושאי מים וחקלאות וכן הקמת ועדה משותפת בין המדינות.
לאחר החתימה על ההסכמים נועדו שני המנהיגים בארבע עיניים ולאחר מכן התקיימה פגישה מורחבת בה דנו רה"מ נתניהו, הנשיא הקנייתי והמשלחות בענייני ביטחון, מאבק בטרור, שיתוף פעולה בתחומי הסייבר, אנרגיה, חקלאות, מים, השקיה, בריאות הציבור ועוד.
בין ישראל לבין קניה יחסים קרובים במשך עשרות שנים, יחסים מיוחדים שבאים לידי ביטוי בביקורו של נשיא קניה בישראל ובשיתוף הפעולה ההולך וגובר בין שתי המדינות.
"ישראל וקניה נהנות ממערכת יחסים מופלאה – שותפות בת יותר מחצי מאה. אביך, ג'ומו קניאטה, היה אביה המייסד של האומה הקנייתית ומנהיג מאבקה של מדינתך לעצמאות. הוא היה גם אדריכל הידידות בין ישראל וקניה, ידידות שבאה לידי ביטוי דרמטי לפני 40 שנה בסיוע שהעניק לישראל בפשיטה לאנטבה לשחרור החטופים הישראלים. הדבר הותיר חותם עמוק על ישראל. עם ישראל אסיר תודה על כך ואני אישית אסיר תודה על כך.
פיתחנו מאז את יחסינו בתחומים רבים כל כך, וזוהי מערכת יחסים גדלה. אנו משוחחים באופן קבוע בטלפון, אנו מנסים בדרכים רבות לשפר את יחסינו ולהגיע לשיאים חדשים בכל כך הרבה תחומים", אמר נתניהו.
"התחום הראשון הוא מאבקנו המשותף בטרור האסלאמי הקיצוני. שני עמינו סבלו את נחת זרועם של טרוריסטים ברוטליים. אין לנו כל אשליות לגביהם. הם רוצים לרצוח את עמינו, ואנו יודעים שזה מאבק משותף שאנו חולקים אתכם ואנו מוכנים לעשות עוד רבות. ישראל מוכנה לפעול עם מדינות אפריקניות במאבקנו המשותף נגד הטרור האסלאמי הקיצוני. אני חייב לומר שיותר ויותר מדינות אפריקניות מבינות את מה שאתה מבין, שישראל היא שותפה ייחודית במאבק נגד הקיצוניות, שישראל היא שותפה ייחודית באופן שבו נוכל לפעול יחד כדי למצות את ההזדמנויות של העתיד.
בכוונתנו לדון בהזדמנויות ובאתגרים הללו, ובמה שנעשה בתחום הביטחון, החקלאות, המים, ההשקיה, הטכנולוגיה ובכל תחום שנוגע בחיינו הלאומיים. ישראל מוכנה לפעול עם קניה ועם מדינות אפריקה, ואתה במובנים רבים מוביל את הכיוון הזה. אני מברך על כך לא רק בהקשר של יחסינו עם קניה אלא גם בהקשר של יחסינו עם מדינות אפריקה. ישראל חוזרת לאפריקה ואפריקה חוזרת לישראל. אין מנהיג טוב יותר שיתווה את הדרך מאשר נשיא קניה, קניאטה. לכן, ברוח זאת אני מקבל את פניך בברכה בישראל ואני מצפה לשיחותינו".
נשיא קניה אמר לנתניהו "ראש הממשלה, אני רוצה ראשית כל לומר תודה. תודה בשמי ובשם פמלייתי, על קבלת הפנים החמה שקיבלנו מאז הגעתנו לירושלים אמש. כפי שציינת, זהו ביקור היסטורי עבורנו. השותפות החזקה בין קניה וישראל נולדה עוד לפני עצמאותנו. ממשלת ישראל קיימה קשר רשמי עם אבי אפילו כשהוא עדיין היה נתון במעצר בית, ברוח השותפות בינינו.
אנו שתי מדינות שנאלצו להיאבק על עצמאותן, נלחמנו למען עצמאותנו ולכן אנו מעריכים את עקרונות הריבונות, העצמאות והזכות להגדרה עצמית. מדינותינו מבוססות על עקרונות חזקים של דמוקרטיה, חופש ביטוי וחופש דת, ואני חושב שזה מקרב בינינו בדרכים רבות".
"באותה מידה, כפי שציינתי קודם, שנינו חיים בסביבה מאתגרת עם דאגות ביטחוניות דומות. שיתוף הפעולה בין שתי ממשלותינו מאז זכינו בעצמאות הוא יוצא מן הכלל, וכולנו ציפייה לכך שביקור זה יחזק את הקשרים בינינו אף יותר. אין כל מקום לקיצוניות. עלינו לעשות הכל כדי להגן על החירויות, האמונות, העקרונות והערכים המשותפים לנו וכולנו ציפייה להמשך שיתוף הפעולה בינינו בתחום הביטחוני ושיתוף הפעולה יחד אתך ושאר העולם במאבק בקיצוניות האלימה, וכל זה על מנת להעניק לעמינו את החירויות הנדרשות כדי שייהנו מחברה משגשגת, יציבה וחופשית. ולכן אני מצפה לפעול אתך ועם ממשלתך לקידום היעדים הללו, כמו גם להמשיך ולהעמיק את שיתוף הפעולה בינינו בחקלאות, כפי שציינת, בהשקיה, בניסיון הישראלי בניהול מים, ובטכנולוגיית מידע, גם שם אני מאמין שקניה תוכל ללמוד רבות מניסיונכם הייחודי".