סיום הקורס
סיום הקורסצילום: דובר צה"ל

טקס סיום קורס קציני יבשה אחוד, מחזור 44, הסתיים בבית הספר לקצינים שבמצפה רמון.

הטקס נערך במעמד ראש המטה הכללי, רב-אלוף גדי איזנקוט, מפקד בית הספר לקצינים, אלוף-משנה יניב אלאלוף ואורחים נוספים. 

לצוערים המסיימים הוענקו דרגות הקצונה סגן-משנה. ראש המטה הכללי חשף את דרגותיהם של הקצינים המצטיינים והחל ממחר עתידים הבוגרים להשתלב בתפקידי הקצונה בכלל היחידות הקרביות של זרוע היבשה, בהתאם לחיל ממנו הגיעו- איסוף קרבי, תותחנים, שריון, הנדסה קרבית וחיל הרגלים והצנחנים.

ראש המטה הכללי, רב-אלוף גדי איזנקוט, אמר "מדינת ישראל ניצבת לפני שורה של איומים חדשים ומשתנים- החל מגל טרור שמבצעים מחבלים בודדים, דרך מנהרות תת-קרקעיות ועד לתופעת המדינה האיסלאמית. גם היום שילמנו מחיר דמים כואב בפיגוע בצומת גוש עציון.

המציאות החדשה במזרח התיכון מחייבת אותנו לבצע תהליכים שיתאימו את צה"ל לאתגרי העתיד. לפני כחודש התחלנו ליישם את התוכנית הרב-שנתית 'גדעון', תוכנית שגובשה כדי לשמר ולפתח את עליונות צה"ל בכל הממדים. התוכנית מעמידה בראש את יכולותיו של החוד הלוחם. כקצינים חדשים אני רואה בכולכם שותפים לדרך. מהיום אתם אמונים על האוצר היקר ביותר של החברה הישראלית- בניה ובנותיה. עיניים רבות יהיו נשואות אליכם- מכם יראו וכן יעשו. אני סומך עליכם, עם ישראל סומך עליכם, עלו והצליחו!".

את הקורס סיימו בהצלחה כ-360 צוערים. העיר המובילה במספר הקצינים במחזור היא ירושלים, לאחריה חיפה ומודיעין. 

כמו כן, מבין המסיימים 52% מתגוררים בעיר, 32% מתגוררים ביישוב קהילתי, 14% מתגוררים במושב או כפר ו-2% מתגוררים בקיבוץ.