רב סרן אליאב גלמן ז"ל
רב סרן אליאב גלמן ז"לצילום: דובר צה"ל

גלמן, ששירת במילואים כקצין ביחידה לשיתוף פעולה של חיל האוויר, הוא קרוב משפחתו של רס"ן בניה שראל הי"ד שנהרג במבצע צוק איתן.

קצין המילואים נפגע מירי של כוח צה"ל לעבר מחבל ערבי שהגיע לצומת כדי לדקור לוחמים ואזרחים. המחבל ניסה לדקור גם את גלמן, והלוחמים שפתחו באש לנטרול המחבל פגעו גם בו. צוותים של מגן דוד אדום שהגיעו לזירת הפיגוע העניקו לגלמן טיפול רפואי ופינו אותו לבית החולים שערי צדק, שם ניסו הרופאים לייצב את מצבו אך כעבור שעה קלה נאלצו לקבוע את מותו. המחבל נורה ופונה גם הוא לבית החולים שערי צדק כשמצבו בינוני.

אליאב סיים את שירותו הצבאי בקבע לפני חודשים אחדים והתכוון לפנות לעבודה בתחום הביטחון. בימים האחרונים היה בשירות מילואים באזור יהודה. הוא גדל בקריית ארבע, נישא לרינת שמאי מאלון שבות ולאחר נישואיהם קבעו את ביתם בכרמי צור. "אליאב אדם שקט ומלא עוצמה שנתן רבות מחייו למען העם והארץ. בית כרמי צור מחבק ומחזק את משפחת גלמן ומשתתף בצערה", נמסר מהיישוב.

השבוע הרסו כוחות הנדסה של צה"ל, בשיתוף לוחמי משמר הגבול, את ביתו של המחבל ראיד מחמוד גבארה חליל שבדורא, ואת ביתו של מחמד עבד אל בסד חרוב שבדיר צמת. המחבל ראיד מחמוד גבארה חליל הוא המחבל שביצע את פיגוע הדקירה בבניין פנורמה בדרום תל אביב ורצח את ראובן אבירם הי"ד ואהרון יסייב הי"ד. המחבל מחמד עבד אל בסד חרוב הוא המחבל שביצע את פיגוע הירי בין אלון שבות לצומת גוש עציון שבו רצח את הרב יעקב דון הי"ד ואת תלמיד הישיבה עזרא שוורץ הי"ד. הריסת בתי המחבלים התאפשרה לאחר ששופטי בג"ץ דחו בשבוע שעבר את עתירות בני משפחותיהם של שני המחבלים.