אבי דיכטר
אבי דיכטרצילום: פלאש 90

ראש השב"כ לשעבר ח"כ אבי דיכטר (ליכוד) התייחס היום להצעה להקמת נמל בעזה והזהיר כי "כל אלה שעוסקים בנמל בעזה או בכל פטנט אחר כיחידה נפרדת, מחזירים אותנו פעם נוספת לטעויות הסכם אוסלו."

"אסור למדינת ישראל לחזור על הטעות הבסיסית  בהסכם אוסלו. הטעות הייתה שחתמנו על הסכם שאין לו שלבים המשכיים ברורים במונחים של מה אנחנו מקבלים ומה נותנים", אמר דיכטר.

דיכטר השווה בין האיום שבהקמת נמל לבין איום המנהרות ועקץ, "דחיפה למתן נמל לחמאס בעזה כמוה כתמיכה בחפירת מנהרות להעברת מוצרים לעזה. יתכן שאפילו מנהרות עדיף שכן את הסחורות במנהרות ניתן לבדוק ברמה טובה יותר מאשר סחורות בנמל שיינתן להם. אולי בכלל עדיף שנבנה להם מנהרות במקום נמל", העיר דיכטר בציניות. 

במהלך הדברים התייחס דיכטר לעובדה כי גורמים מדיניים ואחרים מבקשים לקדם מהלכי ביניים בנפרד לעזה ולרש"פ, "הסכם אוסלו - התחיל בעזה ויריחו תחילה. יהודה ושומרון באו רק לאחר מכן מתוך הבנות וניסיונות אילתור שבגינן אנו משלמים היום מחיר יקר. ככל שהדבר תלוי בי, מדינת ישראל לא תחתום הסכם עם 2 מדינות -עזה ויו"ש "