
ארגון הטרור חמאס תוקף את דבריו של חבר הוועדה המרכזית של 'פתח', עזאם אל-אחמד שאמר בראיון עיתונאי כי הוא מתנגד ויפעל לסכל הקמת נמל ימי בעזה, שיהיה נתון לפיקוח על ידי קפריסין - בשל העובדה שאין בכך הכרה בסמכות של הרשות הפלסטינית.
בראיון לעיתון חמאס "פלסטין" שפורסם היום (ראשון) אמר איסמאעיל רדוואן הנמנה על הנהגת חמאס כי דברי אחמד מעידים על כך שהרשות הפלסטינית מעוניינת בהמשך הטלת המצור על רצועת עזה.
"לעזה ולתושביה זכות לנמל ימי ולשדה תעופה כדי לעמוד בקשר עם העולם החיצוני, לצאת דרכם ולהכניס דרכם סחורות. קיומו של נמל - אין משמעותו התנתקות של עזה מהגדה או פלסטין, שכן אין מדינה בעזה ואין מדינה בלא עזה", אמר רדוואן.
הוא הוסיף כי דברי אחמד בעיתוי הנוכחי עומדים בניגוד למאמצים הקטריים לקדם את יישומו של הסכם הפיוס הפנים פלסטיני.