
בג"ץ אישר להרוס את בית המחבל מחברון שביצע את פיגוע הדריסה בצומת חלחול בנובמבר האחרון, בו נרצח לוחם משמר הגבול בנימין יעקובוביץ' הי"ד.
השופטים סולברג, עמית וזילברטל דחו את עתירת משפחת המחבל וקבעו כי המחיצות הפנימיות של הבית ייהרסו והוא ייאטם באמצעות חומר מוקצף. הסיבה לכך היא שבית המחבל נמצא בקומה השלישית בבניין מגורים שבו גרות משפחות נוספות שאינן קשורות למחבל.
אחת הטענות שהופיעה בעתירת משפחת המחבל היא שמדובר היה בתאונת דרכים ולא בפיגוע דריסה לאומני. השופט יצחק עמית קבע בין היתר כי תיעוד הפיגוע בו נראה הרכב סוטה ומאיץ אל חבורת הלוחמים העומדת בשולי הדרך, מהווה ראייה אקטיבית העומדת בפני עצמה.
"לא בכדי הבחינו השוטרים ברכב הדוהר אליהם", כתב השופט בפסק הדין. "היה זה בשל המיית המנוע המאיץ את הרכב לקראתם, וכלשונו של אחד השוטרים 'ואז שמענו רעש של מנוע בצורה חזקה', מה שאפשר לשוטרים לחמוק בשניה האחרונה מהפגיעה, למעט השוטר יעקובביץ' ז"ל שלא הספיק לעשות כן".
