
בצל החרמות וההפגנות המתוכננות נגדו, יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין ימריא מחר (ג') לביקור רשמי בפרלמנט הבריטי כאורחו של יו"ר בית הנבחרים ג'ון בארקו.
במשלחת ייקחו חלק חברי הכנסת חיליק בר, יואב קיש ורויטל סוויד. זוהי הפעם הראשונה שיו"ר כנסת ישראל מוזמן כאורח רשמי לפרלמנט הבריטי לשאת בו דברים.
לאדלשטיין מתוכננות פגישות עם ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון, שר החוץ פיליפ האמונד, יו"ר הפרלמנט ג'ון ברקו, יו"ר בית הלורדים פרנסס ד'סוזה וחברי ועדת החוץ וועדת הביטחון.
בקרב ארגוני ה-BDS נערכים להפגין נגד ביקורו של אדלשטיין ונאומו בפרלמנט הבריטי, בעקבות דבריו של נציג הרשות הפלסטינית בבריטניה שטען כי "הזמנתו של אדלשטיין, כמתנחל, נותנת לגיטימציה לכיבוש הישראלי''.
ערב צאתו אמר אדלשטיין, "אני גאה לייצג את הכנסת ומדינת ישראל גם כמתיישב ביו"ש. בכל פגישותיי ונאומיי אדגיש את האמת של ישראל ואהדוף בכל כוחי את השקרים הטמונים בחרמות על כל צורותיהן".
באשר לקיפאון במו"מ עם הפלסטינים אמר אדלשטיין, "אבהיר כי ישראל מעוניינת לחיות בשלום עם שכניה, אולם השלום לא יושג באמצעות חרמות המוסיפות שמן למדורת האנטישמיות ומעודדות את דחיית קיומה של ישראל. השלום יגיע אך ורק באמצעות השקעה באזורנו ובאמצעות עידוד שיתופי פעולה עם אותם שכנים, על מנת להפוך את המזרח התיכון למקום טוב יותר עבור כולנו".
