קציצות טונה ותפוחי אדמה
קציצות טונה ותפוחי אדמהצילום: gbh007 | iStock

לקציצות:

מצרכים:

2 חבילות טונה בשמן.

2 בצל סגול קצוץ.

כוס בורגול.

5 שיני שום כתושות.

4 כפות רוטב חרדל דבש (לא חובה).

2 כפות לימון.

כפית פלפל שחור גרוס.

כף כמון.

2 ביצים.

אופן ההכנה:

לטגן את הבצל והשום.

להשרות את הבורגול במים רותחים למשך עשר דקות ולסנן את המים.

לסנן את הטונה מהשמן.

לערבב יחד את כל החומרים וליצור קציצות אחידות (אפשר על ידי שבלונה בכל צורה).
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך חצי שעה.

להגיש לצד טחינה עסיסית ופרוסות תפוחי אדמה דקות.

לתפוחי האדמה ובטטה בתנור:

מצרכים:

2 תפוחי אדמה.

2 בטטות.

מלח.

רוזמרין.

שמן זית.

5 שיני שום כתושות.

אופן ההכנה:

לפרוס את תפוחי האדמה והבטטות לפרוסות דקות מאד.

לסדר את הפרוסות בתבנית משומנת בצורת מניפה.

לזרות מלח, רוזמרין, שמן זית וחמש שיני שום כתוש מלמעלה.

להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 45 דקות.

בתיאבון!

---

מתוך מגזין ערוץ 7