נפגשו. נתניהו ואבו מאזן
נפגשו. נתניהו ואבו מאזןפלאש 90

האם בירושלים יסכימו לכנס ועידת שלום בקיץ בפריז? היוזמה הצרפתית תצא לדרך בתחילת השבוע הבא כששליח מיוחד מטעם ממשלת צרפת, פייר וימון יגיע לפגישות בישראל וברשות הפלסטינית בניסיון לקבל את הסכמת הצדדים לועידה.

המהלך צפוי להיות לא פשוט בכלל. במערכת המדינית, לפחות נכון לעכשיו, מתנגדים באופן נחרץ ליוזמה הצרפתית - בין היתר משום שפריז הכריזה בעבר כי אם הועידה תיכשל - היא תכיר באופן חד צדדי בפלסטינים.

אלא שאתמול (רביעי) הצהיר שר החוץ הצרפתי החדש ז'אן מארק איירו כי לא תהיה הכרה אוטומטית של ארצו בפלסטינים. "אין דבר כזה באופן אוטומטי. אנחנו נציג את ההצעה שלנו לשותפות - בתור צעד ראשון. אין שום תנאים מוקדמים. אנחנו רוצים להחיות את המשא ומתן", טען איירו.

בישראל יהיו כמובן מוכנים לשמוע את ההצעה - אבל לא להתחייב על קבלתה. בירושלים יאמרו לצרפתים שאחרי שישמעו את כל הפרטים ייקחו זמן למחשבה וישיבו.

דווקא בצד הפלסטיני, שלכאורה היה יכול להרוויח יותר מהעניין, יש התנגדות חריפה מאוד ליוזמה הצרפתית. אבו מאזן הציב תנאי סף ברורים - שהצרפתים לא מתייחסים אליהם כאל מובנים מאליהם.

המטרה הצרפתית היא לייצר בתקופה הקרובה הסכמה על השתתפות שני הצדדים בועידה - ולאחר שתתקבל - אם בכלל, להתחיל לייצר את סדר היום ולהכין את הפיסגה שאמורה להתקיים בקיץ.