הרב אלי בן דהן
הרב אלי בן דהןצילום: תומר נויברג, פלאש 90

סגן השר הרב אלי בן דהן (הבית היהודי) שבקדנציה הקודמת כיהן כסגן השר לשירותי דת, הציג היום (ראשון) את המתווה שיאפשר את תמיכת סיעת הבית היהודי ב'חוק המקוואות' שיזם ח"כ משה גפני.

בן דהן הגיע להסכמה על המתווה לאחר שהסביר לחברי הכנסת של הבית היהודי שחתמו על ההצעה כי החוק במתכונתו הנוכחית, אם יחקק בלי כל תנאי, יפגע בהישג של חוזר המנכ"ל שפורסם בקדנציה הקודמת בנושא זה.

לדבריו, אם החוק יפגע בחוזר שיצא בהסכמת הרבנים הראשיים, אשר קובע כי לבלנית אסור לחקור את הטובלת אלא אם כן היא מבקשת עזרה, החוק לא יעבור בשום פנים ואופן. 

"לראשונה מזה שנים הצלחנו לפרסם חוזר מנכ"ל שמעגן את הזכות לחוויית טבילה אישית ואשר מחבב על נשות ישראל את מצוות הטבילה ואין שום הצדקה לכך שיפגעו בדברים שעוגנו", הסביר הרב בן דהן.

הרב בן דהן לקח על עצמו יחד עם חבריו לסיעה את המשימה, והכין מתווה שכולל את חוזר המנכ"ל. על פי המתווה, רק לאחר שמועצת הרבנות הראשית תאשר את החוזר כהוראות מטעמה ניתן יהיה לאשר את חקיקת החוק.

היום צפויה ועדת השרים לענייני חקיקה לדחות את הדיון בחוק, שמונח על שולחנה.