
השליח הצרפתי פייר וימונט סיים היום (שני) את ביקורו בישראל בו הציג בפני בכירים במערכת המדינית את היוזמה הצרפתית לחידוש תהליך השלום בין ישראל לפלסטינים.
בירושלים פסימיים מאוד לגבי היוזמה - אך נענו ברצון להגעת השליח ובמשרד החוץ ישבו עימו שעות ארוכות והציגו שאלות בניסיון להבין את ההיגיון שמאחורי המהלך.
וימונט שמע כי נכון לנקודת הזמן הנוכחית הנושא כלל אינו רלוונטי - בשל ההסתה הפלסטינית וגל הטרור המתמשך. הובהר לו שישראל דורשת לשמור על מספר עקרונות ביניהם ניהול משא ומתן ישיר מול הפלסטינים, הדדיות וחשוב מכל - הגעה לשולחן הדיונים ללא תנאים מוקדמים. בישראל דורשים מהצרפתים ללחוץ על הפלסטינים לקיים את חובתם לעצור את ההסתה ולהילחם בטרור.
כזכור, היום הוצגה היוזמה גם בפני שרי החוץ של האיחוד האירופי - ואמש שוחחו עליה מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי ושר החוץ הצרפתי ז'אן מארק איירו. קרי ציין, "הממשל האמריקני לא ויתר על חזון השלום והוא מחפש דרכים לשבור את הקיפאון המדיני. אנחנו מחוייבים לפיתרון שתי המדינות".
איירו וקרי הבהירו כי דרוש מאמץ בינלאומי כדי לגבי הסכם והועידה שמתכננים הצרפתים לקיים בקיץ - אמורה להיות רק יריית הפתיחה.
אלא שלפי שעה עדיין לא ברור האם הצדדים בכלל יגיעו לועידה כזו. בצד הפלסטיני יש מחלוקות לגבי היוזמה - בייחוד לאחר ששר החוץ הצרפתי החדש הצהיר שלא תהיה הכרה אוטומטית במדינה פלסטינית - גם אם הועידה תיכשל. גם בישראל כאמור, לא מעוניינים בישיבה לשולחן הדיונים לשם הפרוטוקול בלבד - ולא יסכימו לקיים פסגה שלא יהיה לה תוכן אמיתי.
