באנדרטת תל חדיד התקיים היום (חמישי) טקס סיום הטירונות של מחזור נובמבר 2015 במשמר הגבול.
הטקס כולו הוקדש לזכרה של הדר כהן הי"ד, שנרצחה בפיגוע בשער שכם לפני כחודשיים.
חברתה, רווית מור, שנפצעה גם היא באותו פיגוע - השתקמה וחזרה למסלול הטירונות ולבסוף גם נבחרה כמצטיינת מחלקתית.
"בשנייה שפתחתי את העיניים בבית החולים היה לי ברור שאני לא ארים ידיים ואוותר על החלום שלי", סיפרה רווית, "הייתה לי מטרה אחת מול העיניים, לחזור לסיים את הטירונות לצאת לשטח ולהיות לוחמת מג"ב, היום קיבלתי את סיכת הלוחם, השגתי את המטרה. לולא הגבורה והאומץ של הדר ייתכן ולא הייתי זוכה לעמוד כאן היום, אני מרגישה שמחה, אך השמחה מהולה בעצב. שמחה על זה שאני עומדת כאן בטקס סיום הטירונות, אך הדר אינה כאן לצידי, אין לי ספק שהיא הייתה מסיימת את הטירונות בהצטיינות".
מפקד משמר הגבול, ניצב יעקב שבתאי אמר בטקס, "אנו עומדים כאן היום גאים - אך גם כואבים .המסדר עומד חסר. בין שורותיו חסרה לוחמת אחת, גיבורה אחת שנלחמה באומץ ובגופה חסמה מחבלים והצילה חיים רבים".
"הדר שלנו הפכה לסמל של גבורה, קיפחה את חייה ומנעה בגופה פיגוע גדול יותר אשר היה עשוי לגבות מאיתנו מחיר כבד עוד יותר. הדר כהן הי"ד בדרכה לימדה את כולנו מה היא שליחות ומסירות נפש ועל סיפור גבורתה יתחנכו הדורות הבאים", ציין ניצב שבתאי.
הוא הוסיף, "נמצאות כאן על מגרש המסדרים שתי לוחמות נוספות שנלחמו גם הן באומץ יוצא דופן ובידיים חשופות באותם מחבלים ארורים. רווית מור אשר נפצעה באורח בינוני באותו פיגוע ומאז היא ממשיכה להילחם ולנצח בכל יום. רווית חזרה אלינו ונאבקה על מנת לסיים את הכשרת הלוחם, כולנו כאן מצדיעים לכם".
אמא של רווית, פנינה סיפרה כי "הדר ז"ל פעלה באומץ רב והגנה בגופה על הבת שלי, כל הלוחמות שהיו באותו פיגוע רצחני הן גיבורות. אני גאה ברווית ומאחלת לה שתצליח בהמשך הדרך כלוחמת במשמר הגבול".
בתום הטקס יצרו הלוחמים החדשים מכלי הנשק האישיים שלהם את הכיתוב "מצדיעים להדר, בלבנו תמיד".

כזכור, ב-3 בפברואר סמוך לשעה 14:00 צוות של לוחמי משמר הגבול שהיה מורכב ממפקד הכוח בליווי שלושת הלוחמות - הדר כהן הי"ד, רווית מור ובוסנה אמביאלה שנמצאו בעיצומו של תהליך ההכשרה, הבחינו בשני צעירים בשער שכם שעוררו את חשדם.
הצוות ניגש אל החשודים על מנת לבדוק אותם, כשלפתע שלפו השניים סכינים ודקרו את רווית ואת מפקד הכוח.
רווית החלה להיאבק בידיים חשופות נגד אחד המחבלים שדקר את פניה - כשלפתע המחבל השני שלף נשק אוטומטי. מפקד הכוח יחד עם הדר כהן הי"ד ביצעו ירי וניטרלו את שני המחבלים. מחבל שלישי שהגיח במפתיע מאחור ביצע ירי נוסף ופגע בהדר כהן.
כוח משטרה נוסף שהיה במקום ביצע ירי וניטרל את המחבל השלישי. מתחקור הזירה עלה כי המחבלים נשאו על גופם גם מספר מטעני צינור ותכננו לבצע במקום פיגוע גדול בהרבה - שנמנע לבסוף בזכות החתירה למגע והתגובה המקצועית של הלוחמים.





