אבי ניסנקורן.
אבי ניסנקורן.צילום: בועז אופנהיים, דוברות ההסתדרות

החל ממחר (ב') ועד להודעה חדשה יושבת מדי יום סניף רישוי בכל אחד מהמחוזות ברחבי הארץ, במקביל להמשך ההשבתה המלאה של מבחני הנהיגה בישראל במחאה על כוונת משרד התחבורה להעברת הבוחנים להעסקה קבלנית.

כזכור, הבוחנים ששביתתם נכנסה היום לשבוע השני, פתחו בצעדים ארגוניים בעקבות הוצאתו לפועל של המכרז להפרטה כוללת של מערך הטסטים.

יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, אמר היום כי "לא ייתכן שהמדינה כמעסיקה, פועלת באופן שיטתי על מנת להתנער מאחריותה כלפי העובדים ולהעביר אותם למעמד של עובדי קבלן. בזמן שכל המשק צועד אל עבר העסקה ישירה, משרד התחבורה ממשיך לחפש דרכים על מנת להנציח תבניות העסקה נצלניות.

''ההסתדרות לא נגד רפורמות אבל הניסיון להעביר להעסקה קבלנית את כל בוחני הנהיגה, ללא הידברות עמם ותוך הפרטה מלאה של סמכויות הריבון, לא רק שלא תפתור את בעיות המערכת אלא תחריף אותן ותעמיד בסכנה אמיתית נושאים כמו בטיחות בדרכים", הדגיש. 

יו"ר הסתדרות עובדי המדינה, אריאל יעקובי, הצטרף לדברי ניסנקורן והוסיף כי "הפגיעה בעובדי המדינה, מהווה פגיעה בשירות שניתן לאזרחים וזה בדיוק מסוג הדברים שאסור להתפשר עליהם. הגיעה העת שהמדינה תתעשת, תפסיק לרמוס את המוחלשים ותדאג לשפר את השירות לאזרחים במקום לפגוע בו". 

ברנרד גרוסמן, יו"ר ועד בוחני הנהיגה, הבהיר כי ''השביתה תימשך ללא פשרות עד שהמדינה תחזור בה מהמהלך שעלול לפגוע גם בעובדים וגם במקבלי השירות. ראוי להזכיר, שבשנתיים האחרונות, בזמן שמספר בוחני הנהיגה הצטמצם בכוונת מכוון, הבוחנים היו אלה שספגו את פגמי המערכת על מנת שציבור לומדי הנהיגה לא ייפגע. החל מביצוע זוג טסטים נוסף מדי יום ועד לעבודה בימי שישי על מנת לאפשר את נגישות השירות גם לחיילים ולאוכלוסיות נוספות.

''אנו מצרים כי אטימות המשרד כלפי הבוחנים, גורמת לנזק גם למורי הנהיגה וגם לציבור התלמידים. אנו מקווים כי קברניטי המשרד יתעשתו בהקדם", הוסיף.

במשרד התחבורה לא מתרגשים מהעיצומים. "במקום לברך על החלטת משרד התחבורה לקצר את זמני ההמתנה לטסטים, ולשפר את השירות לתלמידים, מכריזה ההסתדרות על שביתות ועיצומים", אמרו גורמים במשרד.

"100 טסטרים לוקחים מאות אלפי צעירים וחיילי צה"ל כבני ערובה, ומנסים למנוע את שיפור השירות רק כדי לשמור על המונופול", האשימו במשרד התחבורה.

לדברי אנשי המשרד, "צוות מקצועי בינמשרדי שבחן את הנושא, קבע כי אין שום אפשרות לספק את השירות הדרוש עם המערכת הקיימת וכי ביצוע מבחנים על ידי זכיינים פרטיים היא האפשרות היחידה לענות על הצרכים הקיימים של תלמידי הנהיגה. כל ניסיונות העבר להוסיף בוחנים ולהרחיב את שעות העבודה של הטסטרים לא הועילו לקיצור זמן ההמתנה לטסטים ולשיפור השירות לתלמידים".