
מועצת הרבנות הראשית אישרה היום (שני) שתי הקלות בהליך הרישום לנישואין אותן יזם הרב הראשי לישראל דוד לאו.
הרבנות החליטה לבטל את הדרישה לפיה בני הזוג יציגו תעודת רווקות בעת רישום הנישואין. התעודה ניתנת לכל אחד מבני הזוג ומעידה על היותם רווקים. עד היום נאלצו כל אחד מבני הזוג להגיע למשרדי המועצה הדתית שבמקום מגוריהם לקבל התעודה.
כעת, המועצות הדתיות יתקשרו ביניהן באופן ממוחשב ועל כן יוכלו "למשוך" תעודת רווקות מכל מועצה דתית ברחבי הארץ. למעשה, מועצת הרבנות הראשית החליטה ליישם את החוק לפתיחת אזורי הרישום לנישואין שאושר לפני למעלה משנתיים בכנסת.
יחד עם זאת, יהודק הפיקוח על לשכות רישום הנישואין על מנת לוודא שכל הפעילות תתבצע בהתאם לנהלי הרישום לנישואין.
ההחלטה השנייה של מועצת הרבנות הראשית מבטלת את הדרישה לפרסם את שמות בני הזוג הבאים להינשא. כיום, על-פי הנהלים, פרסום שמות בני הזוג שנרשמו להינשא מתבצע בשני עיתונים שונים. הפרסומים יופסקו ויופיעו באתרי האינטרנט של המועצות הדתיות והמשרד לשירותי דת.
בנוסף לכל אלו, הרב הראשי הרב דוד לאו הורה להוזיל את אגרת הרישום בהתאם לחיסכון שיתקבל מביטול הדרישה לפרסום הנרשמים להינשא.
בארגון רבני צהר מברכים את הרבנות הראשית על החלטתה לפתוח את אזורי הרישום לנישואין. ''בעקבות כניסת חוק צהר ואיתו מערכת המחשוב המחברת בין כל המועצות הדתיות, התייתר הצורך בקבלת תעודת רווקות דווקא בעיר המגורים של בני הזוג. הצעדים האלה יתרמו להעלאת מספר הצעירים המתחתנים על פי ההלכה דרך רבני צהר וברבנויות השונות".
הרב ד"ר שאול פרבר, יו"ר ארגון 'עתים', מברך על המהלך ומציין "אנו שמחים שהמאבק שניהלנו ב'עתים' למען אלפי זוגות בישראל ליישום חוק פתיחת איזורי הרישום בנישואין מסתיים היום, עם הסרת המכשול שהציבה הרבנות ליישום החוק בדרישתה להוצאת תעודת רווקות במקום המגורים.
''כעת כל זוג יוכל להרשם לנישואין בכל עיר שייבחר, מה שיקל מאוד על אנשים שלומדים או עובדים רחוק מאיזור המגורים המצוין בתעודות הזהות שלהם וישפר את השירות שנותנות לשכות הרישום לנישואין באמצעות תחרות בריאה ביניהן. צר לנו רק שנדרש לכך מאבק משפטי של שנתיים מול הרבנות", הוסיף.
