עזה
עזהפלאש 90

בצה"ל לא לוקחים סיכונים מיותרים ונערכים לסבב הלחימה הבא בגזרת הדרום לאור לקחי מבצע "צוק איתן".

קצין בכיר בצה"ל אומר היום (חמישי) כי בצה"ל עוסקים רבות באימונים נגד כוחות החמאס, "מאז סיום המבצע אנו מתאמנים ונערכים לכל האיומים. החמאס עסוק בבניין הכוח ואנו עוסקים בתכנון המערכה הבאה, שבה ללא ספק נכה אותם בצורה כה חזקה שההרתעה תהיה לשנים רבות", מבטיח הבכיר.

האמירה הזו משקפת רק נקודה אחת מיני רבות בהן עוסקים בפיקוד הדרום בשנה האחרונה. "הייתה הפקת לקחים וכל מה שדרש טיפול, בוצע", אמר הקצין ופירט, "נושא פינוי הישובים סמוכי הגדר, העברת המפקדות ושטחי הכינוס לעומק השטח, הפעלת מערכות התרעה והקמת צוותי קרב שיאבטחו את הישובים כדי לתת מענה הגנתי, תוך כדי ביצוע מתקפה שהיא הדבר החשוב בכל לחימה".

לדבריו מערך הלחימה של החמאס בעזה התעצם, ובמערכת הביטחון מעריכים שהוא כולל כעשרים אלף מחבלים, כאשר רבע מהם משויכים לכוחות המיוחדים, כדוגמת אנשי הקומנדו הימי. השאר הינם לוחמי חי"ר ומפעילי האש קצרת הטווח ומחבלים ברמות שונות.

"יש לנו היום מידע לפרטי פרטים על כל אחד מה-25 הגדודים של החמאס, כך שכל מפקד גדוד או מפקד פלוגה אצלנו מכיר את האויב שמולו ברמה עדכנית וטובה", הסביר הבכיר.

מאז סיום "צוק איתן" נורו לשטח ישראל שלושים וחמש רקטות ובצבא אומרים כי אף לא אחת מהן נורתה על ידי חמאס. "הארגון מורתע, מאותגר בידי הגורמים הסוררים ברצועה כמו תאי דאעש, החזית העממית, קבוצות של ג'יהאד עולמי ועוד, אשר מנסים ליצור פרובוקציה בדמות ירי ומטענים שיביאו בסופו של דבר לתקיפה ישראלית על מתקני ואנשי החמאס".

בצה"ל מתייחסים גם למחלוקות הפנימיות בעזה ובחמאס, "המחלוקות בין החמאס לבין האיראנים והמצרים נותרו בעינן וגם בתוך החמאס פנימה ישנה מציאות שבה רמטכ"ל החמאס מוחמד דף לא רואה עין בעין את הדברים כפי שרואים זאת הנייה וחבריו.

''יש מלחמה פנימית בין הזרוע הצבאית של הארגון לזרוע המדינית שלו ואנו פוקחים עליה עין", מספר הקצין הבכיר. "העובדה שמשוחרר עסקת שליט, יחיא אנואר, הפך להיות אחד משלושת מנהיגי החמאס הצבאי, לצידו של מראון עיסא, מלמדת שכל אחד בחמאס פועל אחרת. זה מאתגר אותנו".

באשר למחוז סיני של ארגון המדינה האיסלאמית (דאעש) אמר הבכיר שהארגון פועל בעיקר כנגד המצרים, ורק בשנה החולפת הרג למעלה משלוש מאות וחמישים אנשי כוחות הביטחון המצריים, "קיימים ברשותם אמצעי לחימה מתקדמים, הם אלו שאחראים גם על הפלת המטוס הרוסי, הם מונים כאלף איש ואין ספק שהיעד הבא שלהם הוא ישראל, ולכן יש להיערך לכך".

הקצין הבכיר סיפר על האכזבה שנחל החמאס לאור התייצבות המצב הביטחוני ביהודה ושומרון, אבל העריך שהארגון המצוי במצוקה פנימית וחיצונית קשה עם אחוזי אבטלה גבוהים מאד, לא מתכנן לבצע פיגועים כלפי ישראל בעת הנוכחית.