
יום הפריימריז בניו יורק הגיע, והקרב היהודי התפרץ במלא עוזו: לאחר שהצהירו שני פלגי סאטמר על תמיכתם בהילרי קלינטון, הודיעו בפלג הקיצוני 'נטורי קרתא' כי יתמכו בברני סנדרס.
בחוברת מיוחדת שהופצה בריכוזים החרדים נקראים התושבים החרדים, תומכי 'נטורי קרתא' להצביע דווקא לברני סנדרס, המועמד שסנט בראש הממשלה נתניהו ומתח ביקורת על התנהלות ישראל במבצע 'צוק איתן'.
לדבריהם, המתקפה היהודית נגד סנדרס מקורה אך ורק בסירובו להתיישר עם הקו של ממשלת ישראל ובנימין נתניהו, סדר יום "שהקיצונים בישראל", כלשונם, מבקשים להוביל בארצות הברית.
בהמשך הם גם שיגרו עקיצה לעברם של חסידי סאטמר שבחרו ליישר קו עם קלינטון וטענו כי "הם מחללי שם שמיים".
בביטאונם הרשמי של שני פלגי חסידות סאטמר בניו יורק, 'דער איד' ו'דער בלאט', הובהר בשבוע שעבר כי יש לתמוך במועמדת הדמוקרטית הילרי קלינטון על פני ברני סנדרס.
במאמרים שנכתבו לטובתה נאמר כי בעלה ביל קלינטון בעת כהונתו היטיב עם הציבור החרדי המקומי. עוד סופר כי הילרי קלינטון הושיטה עזרה בשעתו כשבעלה התבקש לסייע באירועים נקודתיים שנגעו לציבור החרדי.
בסוף השבוע האחרון ביקר ברני סנדרס בברוקלין וזכה לביקורת חריפה על ידי חבר בית הנבחרים של ניו יורק דב הייקינד.