
משטרת צרפת עצרה שלושה צעירים בחשד שטמנו מלכודת, תקפו וגרמו פציעות קשות למנעולן שחשבו בטעות כי הוא יהודי, כך דיווחה סוכנות הידיעות JTA.
החשודים, שלושתם בני 15 הזמינו לפני כחמישה חודשים שירותי מנעולן מחברה שלבעליה שם משפחה שנשמע יהודי.
לפי דיווח בעיתון 'לה פיגרו', המשטרה מסרה כי השלושה החליטו על הפעולה לאחר ששמעו ברדיו פרסומת לחברה. העיתון לא נקב בשם החברה וגם לא בשמות החשודים, שמכחישים כי תקפו את האיש.
על פי החשדות, כשהגיע המנעולן לכתובת בפרבר במזרח פריז הצעירים היכו אותו, התיזו בפניו גז מדמיע ואיימו לרצוח אותו. לפחות אחד מהם נופף בסכין. המנעולן, שאינו יהודי, נזקק לאשפוז בעקבות ההתקפה.
אחד החשודים הודה רק בכך שהזמין את המנעולן לדירה. אחר מודה רק כי היה נוכח במקום הפשע והחשוד השלישי – שהוא היחידי שהקורבן זיהה – הכחיש כל קשר לפשע. בלשים איתרו הבעת שנאה ליהודים במסרונים שרשם בטלפון הנייד שלו. השלושה עצורים במתקן לעבריינים צעירים.
בסך הכל נרשמו בפריז 808 תקריות אנטישמיות בשנה שעברה. זו ירידה של חמישה אחוזים בהשוואה לשנה שקדמה, אך עדיין מדובר בסך השנתי החמישי בגודלו מאז שהחל רישום של התקריות הללו, בשנות ה-80 - ופי 2 ממספר התקריות ב-2011.
בממוצע, נרשמות בצרפת כ-600 תקריות אנטישמיות בשנה מאז שנת 2000.