
אנשי 'הפלג הירושלמי' התעמתו אתמול עם כוחות המשטרה כשיצאו להפגין במספר מוקדים ברחבי הארץ נגד מעצר עריק הרשום כלומד באחת הישיבות החרדיות.
אולם לגודל המבוכה, היום מתברר כי הצעיר אינו תלמיד ישיבה אלא בליין המסתובב בפאבים, כזה שדתיותו מוטלת בספק.
הצעיר נלכד לאחר שיחד עם קבוצת נערים נוספת התעמת עם נהג מונית מקומי. לאחר שהתבררה זהותו הוא הועבר לצה"ל להמשך טיפול.
על פי הודעת המשטרה, סמוך לשעה 00:50 התקבל דיווח מנהג מונית מאילת כי חבורת צעירים מסרבת לשלם לו את מלוא דמי הנסיעה. מברור שערך השוטר במקום התברר שחבורת צעירים נסעו ממועדון ה"קריזי אלפנט" באילת אל מתחם הפאבים במרכז התיירות וסרבו לשלם עוד 5 שקלים לנהג המונית.
השוטר שערך ברור בין הצדדים ביקש מנהג המונית לגשת לתחנה ולהגיש תלונה, וכל הצדדים עזבו את המקום.
בהמשך, חזר השוטר למשרדי התחנה שם גילה כי אחד הבליינים משתמט משירות סדיר, השוטר יצר קשר עם החשוד ביקש להיפגש עמו , אז הגיע החשוד ממרכז התיירות ונעצר.
בתחנה לאחר שיחה סיפר הבחור שהוא חרדי, וזאת, על אף שלא היה בו כל סממן דתי כלל והיה לבוש כבליין לכל דבר. הצעיר אמר לשוטר כי "אתה התיקון שלי".