
פסיקה בבית הדין בגרמניה מעמיד את התנהלות מכבי חיפה באור לא חיובי ואף מעלה חשד להתנהגות לא ספורטיבית על גבול הפלילית.
כזכור, אמש (מוצאי שבת) שיחקה הקבוצה מחיפה מול בני סכנין במסגרת המחזור ה-32 בליגת העל שבכדורגל. אל המשחק עלו חמישה שחקני חיפה כשלחובתם מספר של 8 כרטיסים צהובים ובידיעה שכרטיס נוסף, התשיעי במספרו, לחובתם יביא להיעדרותם ממשחק הליגה מול מכבי תל אביב, בעוד שלמשחק גמר הגביע מול הצהובים מתל אביב אלה יעמדו לזכות קבוצתם.
באופן מעורר פליאה, כל חמשת השחקנים קיבלו כרטיס צהוב, כשחלקם אף עשו זאת ממש בדקות הסיום של משחק הניצחון מול סכנין.
גם שופט המשחק, אלי חכמון, התפלא מכמות הכרטיסים הצהובים ששלף לחובת שחקני חיפה כשבדו"ח השיפוט כתב כי הכרטיסים הצהובים והתנהגותם של שחקני חיפה המדוברים פגעה במשחק. "מספר שחקני מכבי חיפה קיבלו כרטיס צהוב על התנהגות בלתי ספורטיבית בשלבי סיום המשחק. צהובים שפגעו במשחק", כתב חכמון. ציון התנהגות שחקני חיפה בדו"ח השיפוט מהווה תקדים בכדורגל הישראלי כשהתנהגות דומה מעולם לא צויינה בדו"חות השיפוט במשחקי הכדורגל.
מקרה דומה לכך התרחש במחזור ה-25 של הבונדסליגה, ליגת העל הגרמנית, במהלך המשחק בין ורדר ברמן להאנובר. לאחר חקירה של גורמי הכדורגל בגרמניה, הוחלט להעמיד לדין שניים משחקני ורדר ברמן שהודו בקבלת כרטיס צהוב במתכוון בכדי להיעדר ממשחק הליגה הקרוב מול באיירן מינכן ולעמוד לרשות קבוצתם במשחקי ההישרדות מול יריבותיהם לתחתית הטבלה.
בית הדין הגרמני מצא את השניים אשמים בחוסר ספורטיביות והעלה סימני שאלה לגבי מעורבותם של השניים בפלילים וקנס את אלה ב-20 אלף יורו. ומה יהיה הדין של שחקני חיפה?
בחיפה הגיבו לטענות הבוקר כשאמרו כי השיטה היא שפסולה ולא התנהגות שחקניהם. "היה ניתן לדבר על חוסר ספורטיביות אם השחקנים שלנו לא היו מופיעים בגמר הגביע. לא יתכן שבגלל צהובים שחקן כדורגל לא ישחק בגביע. כל שחקן באופן טבעי עושה את החשבון שלו ולא רוצה להחמיץ את גמר הגביע. אין סיבה שצהובים בליגה ישפיעו על הגביע".
לדברי המועדון הירוק מהכרמל אמנם אף הוראה לא ניתנה לשחקנים, אך עם זאת אלה עומדים מאחורי החלטות שחקניהם. "לאף אחד לא ניתנה הוראה שיוציאו לו צהוב אבל זה לגיטימי ששחקן שסוחב 4 צהובים עושה את החושבים שלו לגבי גמר הגביע. בעצם בגלל השיטה מאלצים את השחקנים לנהוג בצורה כזאת".