
"ראוי היה לגזור כאן עונש במדרג הגבוה ביותר של עונש החובה שבתכנון, אך אחרי ש'הורגלה' הקבוצה בעבר בעונשים קלים משמעותית בגין הרשעה דומה מדובר יהיה בחוסר צדק", כך כתב בנימוקו דיין בית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל, הדיין עמנואל סלע בפסק הדין בעניינה של מכבי תל אביב.
הדיין סלע פסק כי מכבי תל אביב תארח את משחקה הביתי הראשון לעונה הבאה באצטדיון שאינו אצטדיונה הביתי, זאת בעקבות הדלקת האבוקות ורימון העשן ביציעיה הביתיים במשחק העונה מול הפועל באר שבע לפני כשבועיים.
מלבד עונש הרדיוס אותו פסק הדיין סלע לזכות המכבים מתל אביב, ספגה הקבוצה גם קנס על סך 30 אלף שקלים ובקבוצה זועמים על התנהגות האוהדים שהייתה ההרשעה העשירית של המועדון הצהוב בתוך פחות משנה.
במכבי טוענים כי בחישוב כללי שולמו מקופת המועדון למעלה מארבעה מיליון שקלים על קנסות בארץ ובאירופה, חברות האבטחה הפרטיות ששוכרת הקבוצה בנוסף לדרישות המשטרה, וכן ייצוג משפטי שהמועדון נזקק לו בגין אותם מתפרעים.
אי לכך החליטו במועדון להילחם ביד קשה כנגד אותם אוהדים מתפרעים ובמועדון הצהוב אומרים כי חלק גדול מהאוהדים המתפרעים ידועים להם, וכי הבעיה לדבריהם היא העונשים הרכים שסופגים אוהדים אלה מבתי המשפט האזרחיים, שם הם נתבעים על ידי המועדון. במכבי מבטיחים כי מעתה יינקטו ביד קשה וחמורה כנגד אוהדים מתפרעים ובקרוב צפויות התפתחויות בנושא.
בחזרה לעונש. בבית הדין בחרו להקל בצהובים וכן שלא לפגוע במאבק האליפות הצמוד שיוכרע במחזור הסיום בשבוע הבא, כשאת עונש הרדיוס יפעילו הצהובים רק בתחילת העונה הבאה ואילו את משחקם מול מכבי חיפה בשבוע הבא יארחו כמתוכנן באצטדיון בלומפילד שביפו.
גם בני סכנין ספגה עונש של משחק רדיוס עם קהל כשהועמדה גם היא לדין בגין התפרעות אוהדיהם במשחק הגביע מול מכבי תל אביב ובהדלקת אבוקה. עוד נענשה סכנין בקנס כספי על סך 15 אלף שקלים בלבד. לדברי הדיין סלע, הקנס הכספי הנמוך של סכנין בהשוואה לזה שקיבלו הצהובים מתל אביב מגיע על רקע העובדה כי זו לא סוחבת גיליון הרשעות כמו האלופה. איפה ואיפה?