ניצב משה ברקת
ניצב משה ברקתצילום: דוברות המשטרה

ניצב משה ברקת נכנס היום (שני) באופן רשמי לתפקידו כמפקד מחוז ש''י של המשטרה, במקומו של ניצב שלומי מיכאל.

בטקס חילופי התפקידים השתתפו השר לביטחון הפנים גלעד ארדן ,מפכ"ל המשטרה רנ"צ רוני אלשיך, סגל הפיקוד הבכיר של משטרת ישראל, ראשי ערים ורשויות, נציגי צה"ל, שב"כ, ומפקדי המחוז בעבר.

"היום אני מקבל את הפיקוד על מחוז ש"י בהוקרה עמוקה על האמון שנותנים בי", אמר ניצב ברקת. ''בתפקיד זה מחובתי לפעול לחיזוק הביטחון האישי במציאות ביטחונית כה מורכבת המחייבת אותנו כמשטרה לפעול ברגישות ובתבונה".

מפקד המחוז היוצא ניצב שלומי מיכאל אמר בטקס "הייתה לי הזכות לפקד על מפקדים במחוז ש"י שהם מצויינים, שבזכות המקצועיות, ההשקעה הרבה ותוצאות מצויינות לאורך זמן הגיע המחוז למצויינות ולעשייה רבה''.

מיכאל הודה לראשי ההתיישבות היהודית ביו"ש. ''בין כל חילוקי הדעות הצלחנו להתקרב ולהיות יחד למען שלומכם וביטחונכם. ההידברות והחברות האמיצה הוכיחו את עצמן ברגעי משבר. אני מודה לכם על היושרה ושיתוף הפעולה".

מפכ"ל המשטרה אלשיך פנה בדבריו למפקד המחוז היוצא, ''מיכאל - זו הזדמנות ציבורית להוקיר לך תודה על כל 30 שנות השירות למען ביטחון ישראל בכל תפקידך. הובלת ביד רמה את המחוז ערכית, מקצועית ומבצעית לכל תרחיש.

''ולך ניצב ברקת, תפקיד ממ"ז ש"י יש לו משמעות והוא מאתגר, בוטח בך ובאנשיך ואין לי ספק שהחיזוק של המחוז הביא להישגים מרשימים, מאמין שבכהונתך המחוז יגיע להישגים חדשים".

השר ארדן אמר כי "הטקס היום חותם את סבב מינויי הניצבים וזאת בסימן אחרון חביב. הטקס היום הינו בעל מימד אישי עבורי, זאת לאחר שניצב ברקת ליווה אותי לכל אורך הדרך מעת הגעתי לתפקיד ועד היום. לכל אורך הדרך, השכיל ניצב ברקת לתת את העצה הנכונה, בזמן ובמקום הנכון. עבודתו שזורה במקצועיות ואנושיות מופלאה.

''היום, עם כניסתך לתפקיד מפקד מחוז ש''י, עומד בפניך אתגר פיקודי מורכב. אני סמוך ובטוח כי הניסיון הרב שצברת במגוון תפקידיך במשטרה יסייע בידך לרתום את כלל הגורמים יחד לעשייה רבה ומשמעותית. עשה חיל", איחל לו ארדן.