חושף. מרדכי
חושף. מרדכיצילום: חזקי עזרא

האלוף יואב (פולי) מרדכי, מתאם פעולות הממשלה בשטחים, חושף היום (חמישי) שם נוסף של אחראי על שיתוף פעולה בין חמאס ומחוז סיני של דאע"ש ברצועת עזה.

לאחר פרסום באתר אילאף בדבר הקשר בין דאע"ש לחמאס התפרסמו הכחשות נמרצות מצד התנועה בנושא זה ונטען כי הצהרות המתאם על שיתוף פעולה בין התנועות מנותקות מן המציאות.

בעקבות זאת השיג אתר אילאף את פרטי פעילי דאע"ש המקבלים טיפול רפואי בבתי חולים ברצועה ובהם למשל: ע'סאן אלערג'אני שנפצע בתקרית ירי עם הצבא המצרי בחצי האי סיני, הוברח במנהרה לעזה ומטופל בבית החולים שיפא.  

בתגובה לשאלה של האתר שהופנתה למרדכי לפיה הוא מפרסם מידע שגוי בתקווה ליצר בלבול ועימות בין מצרים לחמאס, השיב מרדכי כי הוא אינו מאמין שחמאס מכחישה שפעיל בשם אברהים מטר מרפיח הוא אחד מאנשיה וכי הוא אחראי בפועל על תאום העברת פעילי דאע"ש לטיפול רפואי ברצועה בתמורה לכספים.

מרדכי טען עוד כי גם סעיד עבד אלעאל הינו פעיל טרור בכיר הקשור לדאע"ש ואחראי על התאום האימונים הצבאיים של דאע"ש ברצועה.

חמאס האשימה לאחרונה את תופיק אלטיראוי, ראש המחאבראת הפלסטיני בעבר, בקשירת קשר לרצח הנשיא המצרי א-סיסי וטענה שיש ברשותה מידע על כך שהיא העבירה לגורמים הרלוונטיים. במסגרת זאת נראה, כי העימות בין פתח לחמאס חוזר לשיאו וזאת חרף המאמצים לקדם פיוס.

נזכיר כי הכחשותיו של דובר החמאס הגיעו לאחר ראיון שהתפרסם ביום שישי האחרון באתר אילאף שם חשף מרדכי פרטים ראשונים על קשרי חמאס ומחוז סיני של דאע"ש.

בעת האחרונה פועלים בכירי חמאס לחזק את הקשר עם מצרים בתקווה שזו תשנה את מדיניותה כלפי הרצועה ותאפשר את פתיחת מעבר רפיח. לצד ביקורים ומגעים של בכירי חמאס בקהיר מסרבת התנועה להתנתק מאיראן  ומגורמים אסלאמיים וסלפים קיצוניים בחצי האח סיני. קשרי התנועה עם קנאים מוסלמים המגלגלים פיגועים בסיני מתבררים ומתפרסמים מעת לעת וגורמים למבוכה בצמרת החמאס המבקשת לשקם את תדמיתה בקהיר.

דובר חמאס, אבו זוהרי, מיהר להכחיש את הקשרים של חמאס עם הפעילים ממחוז סיני, ואף טען כי "ההכרזה מופרכת ונועדה לקדם הסתה נגד עזה ואת מאמצי ישראל להשתלב במערכה הבינלאומית נגד דאעש..."