עורך הדין איתמר בן גביר מתייחס בערוץ 7 למשפטו של החייל היורה אלאור אזריה ולמינויו המסתמן של אביגדור ליברמן לשר הביטחון, במקומו של משה (בוגי) יעלון.
בן גביר מגיב להחלטת נשיאת בית הדין הצבאי ביפו, אל"מ מאיה הלר, להחליף את הרכב השופטים במשפטו של החייל היורה מחברון, לאור היכרות מוקדמת של אחת השופטים, סא"ל יוגב יפרח עם מח"ט חברון שהעיד בפרשה.
"החלטה במקומה", קובע עו''ד בן גביר ומעיר ''מוזר לי שרק עכשיו השופט יפרח נזכר בקשר שיש לו עם מח"ט חברון ועל סמך זה הוחלט לפסול אותו מלדון בתיק. האם לא הייתה חובתו של השופט להודיע כבר מן הרגע הראשון שיש לו היכרות עם מח"ט חברון?
"רק אחרי כתבה שציינה על הקשר הוא נזכר? אני מקווה שיעשה עם החייל משפט צדק כי ההתנהלות עד עכשיו מלמדת על עננה שחורה על כל הפרשה הזאת".
מחר יגיע אלאור אזריה לבית הדין הצבאי ביפו, שם יוקרא בפני כתב האישום שהוגש נגדו בגין הריגה, "הלכו עם החייל הזה בצורה חמורה. עושים משפט שנועד לעשות משפט ציבורי, להוכיח שהפרקליטות הצבאית לא שומעת לרחשי הציבור''.
עו"ד בן גביר משגר מסר לשר הביטחון החדש ליברמן, ''אני מצפה משר הביטחון הנכנס, אביגדור ליברמן, שישמיע את קולו ויפטר את עורך הדין החיצוני (נדב וייסמן, ח"ב) שהמערכת שכרה כדי להיות קטגור נגד החייל".
בן גביר לא משוכנע שאחרי תקופת יעלון יינתנו פחות צווים מנהליים נגד נוער הגבעות. "אני שומע את צהלות השמחה מחבריי ואני מוטרד. לא רק שליברמן ימשיך בדרך של יעלון אלא יהיה הרבה יותר גרוע כדי להוכיח שהוא יותר אדם פרגמטי", מעריך בן גביר.
''אני מצפה מחבריי להתיישבות לעמוד על המשמר ולהטיח ביקורת מהרגע הראשון. אני שומע שכבר ההצהרות שלו כמו 'עונש מוות למחבלים' מתמוססות. צריך לעמוד על המשמר כדי שבסופו של דבר ליברמן לא יעשה את המעשה של אריק שרון".

