
שליח האו"ם למזרח התיכון, ניקולאי מלדנוב, מתח ביקורת חריפה על ארגון הטרור חמאס בדיון שהתקיים לפנות בוקר (חמישי) במועצת הביטחון של האו"ם.
בביקורת נדירה יחסית על חמאס במועצה - יצא מלדנוב נגד ההוצאות להורג הפומביות שעורך הארגון השולט ברצועת עזה - למי שאינם מתיישרים עם משטרו.
הוא שב והדגיש כי "הוצאות להורג אסורות על פי החוק הבינלאומי" וקרא, בסוג של תמימות או חוסר הבנה, ליושב ראש הרשות הפלסטינית ליטול אחריות על מה שמתרחש בעזה.
מלדנוב הוסיף כי "את עונש המוות ניתן ליישם רק במקרה של פשעים המורים ביותר בעקבות הליך שיפוטי העומד בסטנדרטים של משפט הוגן - וכל זה לא מתקיים על ידי חמאס בעזה".
אגב, ראוי לציין שבשנה שעברה נערכו שבע הוצאות להורג פומביות על ידי משטר חמאס בעזה - אבל גם אבו מאזן הורה בשני מקרים לערוך הוצאות להורג שכאלה.
השליח לא פספס הזדמנות לעקוץ את ישראל בנוגע לתהליך המדיני.
הוא טען כי חרף העובדה ש"קיים רצון להתקדם לעבר הסכם שלום", יש בעיה קשה של "רצון פוליטי ומנהיגות אמיצה" - ובעצם רמז למינויו של אביגדור ליברמן.
"השאלה היא אם אזרחים ישראלים ופלסטינים התומכים בחידוש המשא ומתן בין הצדדים ירגישו כך גם בעוד שנתיים", אמר מלדנוב.
