
ישראל חוששת ממתקפה משולבת של דאע"ש וחמאס בסיני - כך מדווח היום (רביעי) העיתון א-שארק אל אווסט היוצא לאור בלונדון.
על פי הדיווח, חיל הים עיבה כוחות לאור התרעות שקיבל על אפשרות שדאע"ש ינסה לפגוע בעיר אילת.
גורם בטחוני בכיר אמר לעיתון כי "אלפי לוחמים של דאע"ש נמצאים באיזור - ונראה שהם מעויינים להסתנן מסיני ולחדור דרך הגבול במטרה לפגוע בישראלים".
להערכת הגורם, "לנוכח הכשלונות והתבוסות שסופג ארגון הטרור בעיראק ובסוריה הוא מחפש מקום אחר בו יוכל לבצע פיגוע ראווה שישיב לו את כבודו".
עוד מדווח העיתון הלונדוני כי גם במצרים הוגברה הכוננות - מחשש שהם יהוו את המטרה עבור הארגון. גורמי ביטחון במצרים ובישראל אמרו שהחשש המרכזי הוא שחמאס ישתף פעולה עם דאע"ש - חרף המחלוקות הקשות הקיימות כיום בין הארגונים.
"למרות השנאה ההדדית", אמר הגורם הבטחוני לעיתון, "השנאה לישראל עלולה לאחד אותם. אנחנו שומרים על עירנות ומוכנות גבוהה כדי להדוף כל מתקפה - אבל הסכנה קיימת ויכולה להתפתח בתוך דקות".
הגורם הכחיש שקיים תיאום כלשהו בנושא בין ישראל ומצרים - אבל ציין עם זאת כי דאע"ש וארגונים כדוגמתו מאלצים את הגורמים המתונים במזרח התיכון לאחד אינטרסים וכוחות כדי להילחם בטרור.
