
יו"ר מועצת הכוהנים של יהודי אתיופיה, קייס אביהו עזריה, מתריע במכתב ששיגר לראש הממשלה, נתניהו, ולשר הפנים, אריה דרעי מהמשך העלאתם של נוצרים במסווה של בני הפלשמורה לישראל.
המכתב ששוגר אתמול (רביעי) וממוענים לו גם שר האוצר כחלון ושר החינוך בנט, כתוב על דף רשמי של המועצה הארצית של כוהני יהדות אתיופיה בישראל, תחת הכותרת "בקשה להתערבות בבדיקת זהותם היהודית של מבקשי העליה מאתיופיה".
קייס עזריה כותב לנתניהו ולשרים: "אני מנהיגיה הרוחניים של יהדות אתיופיה פונים אליכם בבקשה לת לנו הזדמנות להשמיע את דעתנו בנושא העלייה מאתיופיה במסגרת חוק הכניסה".
"לאורך 2000 שנות גלות שמרנו על יהדותנו תוך סכנת נפשות. יש לנו מידע מוצק מיהם צאצאי יהודים שהתנצרו, המכונים פלשמורה. למרבה הצער, אנשים שאין להם פיסת מידע והבנה בנושא יהדות אתיופיה הם המחליטים מי זכאי עלייה ומיהו מזרע ישראל. אי לכך, נוצרים מיסיונרים עולים לישראל ובתום גיור לחומרא שבים לנצרות. אנשים שהם מזרע ישראל הפכו לקלף מיקוח ובני ערובה של ארגונים בעלי אינטרס מובהק לעליית נוצרים לישראל".
ממשיך קייס עזריה ופורט את בקשתו מנתניהו והשרים המדוברים: "על מנת למנוע המשך העלאת נוצרים אנו מבקשים להיות מעורבים בהליך הבדיקה ומתן אישורים מי הוא זרע ישראל. יהדותנו היא בנפשנו. לכן הננו מבקשים: 1. ללא בדיקת הקייסים לא תתבצע שום עלייה מאתיופיה במסגרת חוק הכניסה וחוק השבות".
קייס עזריה מונה את הדרכים להבטיח את יהדותם של העולים: "א' כל קייס לפי אזור שלנו יבדוק כל בקשה לעלייה בסיוע זקני העדה מביתא ישראל ויאשר את הבקשה, ואם ימצא שהמבקשים הם מזרע ישראל תועבר הבקשה עם אישור הקייסים למשרד הפנים. ב' עובדי משרד הפנים יקבלו את הפניות לעלייה ויעבירו את הטפסים לבדיקת הקייסים. ג' הממשלה תאשר אך ורק אנשים שהקייסים אישרו שהם מזרע ישראל. כיום הממשלה והרבנים הראשיים מאשרים למספר גדול של ערב רב. הדבר גורם לעליית נוצרים ופוגע בזהות היהודית שלנו".
עוד הוסיף וכתב: "הננו מבקשים להקים ועדת חקירה שתחקור לעומק איך עלו נוצרים שאינם מזרע ישראל. לכן אנו הקייסים מבקשים פגישה דחופה עם משרדי הממשלה הנ"ל".

