מרקל
מרקלפלאש 90

הבית התחתון של הפרלמנט הגרמני הכיר היום (חמישי) ברצח העם הארמני ועורר כעס בממשל באנקרה.

דובר הממשל הטורקי אמר לאחר ההחלטה כי ההכרה של גרמניה בשואת העם הארמני היא "טעות היסטורית" ושר החוץ הוסיף: "החלטה חסרת אחריות וחסרת בסיס".

סוכנות הידיעות רוטירס דיווחה כי טורקיה השיבה את שגרירה מגרמניה בעקבות ההחלטה.

בתקופה האחרונה הזהיר ראש הממשלה הטורקי החדש, בינאלי ילדירים, כי ההכרה של הבונדסטאג היא מהלך "לא הגיוני", שתעמיד למבחן את הידידות בין שני העמים. גם נשיא טורקיה ארדואן הזהיר את הקנצלרית מרקל מהשלכות חמורות של החלטה כזו.

בשנת 1915, במהלך מלחמת העולם הראשונה, נרצחו בין מיליון למיליון וחצי ארמנים על ידי האימפריה העותמאנית. הטורקים מסרבים להכיר ברצח העם כשואה - ומאיימים בניתוק היחסים עם כל מדינה שתעשה זאת.

גם מול ישראל טורקיה הזהירה מכל ניסיון כזה לעסוק בנושא או להטיל עליה את האחריות לאותו טבח. כנסים של אוניברסיטאות בישראל שביקשו לעסוק בנושא בוטלו מספר פעמים מחשש לעימות ישיר עם אנקרה.

.