
ארגון הטרור הבינלאומי דעא"ש ממשיך להיות ארגון-הטרור העשיר בעולם, למרות שחווה ירידה משמעותית ברווחיו והכנסותיו בשנת 2015.
ה"מרכז לחקר הטרור" מצא כי דעא"ש מפצה על הירידה בהכנסותיו מנפט ע"י סחיטת נתיניו באמצעות העלאת מסים. כך מדווח העיתון ההודי Economic Times – העיתון הפיננסי השני בתפוצתו בשפה האנגלית.
המרכז מצא שלמרות איבוד 40% מהשטחים שבשליטתה של "המדינה האיסלאמית", ולמרות התקיפות האוויריות נגד בתי הזיקוק בשטחיה, לא נראה שהיא עומדת בפני קריסה בקרוב.
מאז סוף 2015, ייצור הנפט בדעא"ש ירד בכ-30%. בתגובה העלה דעא"ש את המיסים שהוא גובה משמונה מיליון הנתינים הנתונים למרותו בכ -250%. הארגון גבה סכום כולל של 800 מיליון דולר במסים שנתיים. למרות כך, דעא"ש סיים את שנת 2015 בירידה קשה של 500 מיליון דולר בהכנסות בהשוואה לשנת 2014.
מחלקת המדינה של ארה"ב דיווחה בשבוע שעבר כי דעא"ש נותר איום-הטרור הגדול ביותר ברחבי העולם.
השווי התיאורטי של הנכסים בשליטת דעא"ש - עתודות נפט וגז, מינרלים, ומזומנים - נאמד ביותר משניים ורבע מיליארד דולר בסוף שנת 2015 – עלייה של 11% לעומת סוף 2014, על פי הדו"ח.
"זה באמת ארגון שיודע להתאים את עצמו למציאות", אמר אחד ממחברי הדו"ח, המומחה לטרור ג'ן בריסאר הצרפתי, ל-CNN. "מה שמדהים אותי הוא העובדה שהם באמת מתנהגים כמנהלים, ולא כבוזזים פשוטים. יש להם תקציב מאורגן, ואם חסר במקום אחד, הם משלימים ממקום אחר".
המסים המוטלים על האוכלוסיה תחת שליטת דעא"ש כוללים מס הכנסה של 10%, מס עסקים של עד 15%, אגרות כביש, עמלות של 5% עבור משיכת מזומנים הבנק, ועד 35% מסים על תרופות. ישנם גם אגרות על מי שעוזב את השטח, גם באופן זמני, וכן יש מס מיוחד המוטל על לא-מוסלמים.