אתר SourceFed האמריקאי טוען כי אלגוריתם החיפוש של ענקית הטכנולוגיה גוגל התגייס לטובת המועמדת הדמוקרטית לנשיאות הילארי קלינטון ומצניע תוצאות לא מחמיאות הנוגעות אליה.

בסרטון יוטיוב שפורסם לפני שלושה ימים נטען כי בניגוד לתוצאות המדויקות שמניב בדרך כלל מנוע החיפוש, במקרה של קלינטון ישנם דברים שמעלים תהיות.

יוצרי הסרטון השוו בין תוצאות במנוע החיפוש של גוגל למנועי החיפוש של יאהו ובינג (מיקרוסופט) - והראו כיצד בתוצאות החיפוש בגוגל "נעלמו" מונחים שליליים כגון פשע וכתב אישום. לעומת החיפוש על קלינטון, תוצאות חיפוש שליליות על המועמד הרפובליקני דונלד טראמפ, הופיעו גם בגוגל.

לטענת יוצרי הסרטון מה שעומד מאחורי "התמיכה השקטה" בקלינטון, היא רשת קשרים שבראשה עומד אריק שמידט, יו"ר חברת אלפאבית המחזיקה בגוגל.

הטענה היא כי שמידט הקים מיזם בשם The Groundwork המקדם את בחירתה של קלינטון וכי בראש המטה הטכנולוגי של קלינטון ניצבת סטפני האנון, בכירה לשעבר בגוגל.

אתר ה-SourceFed טוען כי לגוגל אינטרס כלכלי מובהק בהצבתה של קלינטון בבית הלבן - וכי לשמידט קשרים גם בפנטגון שם היה אחראי לרפורמה שהפכה את המקום להעתק של עמק הסיליקון.

בגוגל הכחישו את הטענות ואמרו, "ההשלמה האוטומטית של גוגל אינה תומכת באף מועמד או גורם. טיעונים הפוכים פשוט לא מבינים כיצד פועלת ההשלמה אוטומטית".

בתגובתם הסבירו בגוגל את היעדר התוצאות השליליות. "האלגוריתם של ההשלמה האוטומטית שלנו לא יציג חיזוי השלמת שאילתת חיפוש הפוגעת או מזלזלת באדם כאשר היא מוצגת בשיתוף שם מפורש. באופן כללי יותר, חיזויי ההשלמה האוטומטית שלנו מיוצרים על סמך מספר גורמים, כולל מידת הפופולריות של מונחי החיפוש".