תלמידי ומורי תיכון צייטלין בתל אביב קיימו אתמול צעדה שהסתיימה במתחם שרונה, לזכר נרצחי הפיגוע, בהם אילנה נבעה שבתה לומדת בבית הספר.
מלווים בדגלי ישראל, שלטים, נרות ופלאיירים, שרו התלמידים "עם ישראל חי", והצהירו כי "למרות הכול ממשיכים יחד, מאוחדים ואוהבים".
מנהל התיכון, שמעון אש, שבו לומדות נועה בת ה-16, בתה הבכורה של אילנה, וגם לינוי בת ה-12, שעתידה ללמוד בתיכון בשנה הבאה, אומר לערוץ 7, שהיתה ההתרגשות אדירה, "עברנו ימים לא פשוטים עם הבנות והמשפחה, וההחלטה הייתה להגיע למקום ולומר בקול ברור שעם ישראל חי. ולעשות זאת עם הראש למעלה. היו שם הרבה התרגשות ודמעות, גם אצל יושבי בתי הקפה שהצטרפו אלינו".
לדבריו ההגעה למקום הפיגוע הייתה לא פשוטה, "קודם כל בית הספר שוכן במרחק של 4 דקות הליכה ממקום הפיגוע, ומעבר לכך יש לנו תלמידות שהתעוררו למציאות של יתמות. ולמרות זאת התלמידות עמדו שם עם דגלים מונפים והתושבים קמו ומחאו כפיים, היתה התרגשות גדולה, הראנו שכמו שאנחנו מרכינים ראש, אנחנו גם יודעים להגביה את הראש בחזרה, הרבה מעגלים נסגרו".
אש מספר על בית הספר שהתגייס כולו ללוות את המשפחה, "מהרגע הראשון אנחנו נמצאים שם כל הזמן בתורנות כולל בלימוד של חג השבועות. כולנו שמענו את ההכרה באילנה כנרצחת טרור, זה גם עיכב את ההלוויה אבל האבא שלהם באמת אדם חזק. אנחנו חושבים שההחלטה ראויה בהחלט, לא צריך להוסיף על השכול עוד מרכיבים שאינם רלוונטיים וחשוב שיש הכרה לאומית במציאות הזאת".
לדבריו מצפה להם כעת עבודה רבה בחופש, "הלימודים מסתיימים בשבוע הבא, אבל אנחנו לא מסיימים. יהיה ליווי ומפגשים בקיץ בפרט בכיתה הזו. אנחנו ארץ למודת אתגרים, צייטלין גידל לא מעט כוחות בעם ישראל גם בדור הזה. יש כאן צוות מדהים של מחנכים ורכזים בפרט הרכזות אביבה ומירב שיזמו את הפעילות בבית משפחת נבעה".
