
סיעת הליכוד הצביעה היום (שני) בישיבת הסיעה על מינויו של חבר הכנסת מיקי זוהר ליו"ר הוועדה לצדק חלוקתי שתחל לפעול לאחר שוועדת הכנסת תאשר את הקמתה.
לדברי יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן, שעמד מאחורי הקמת הוועדה לטובת זוהר, הועדה לצדק חלוקתי צפויה לדון בכל כל הנושא של חלוקת המשאבים בין הפריפריה לערי המרכז.
ועדה נוספת תוקם בכנסת לטובת ניצולי השואה והיא תוענק לאופוזיציה. בראשות הוועדה אמורה היתה לעמוד ח"כ מירב מיכאלי (המחנה הציוני) אולם בשיחות עם יו"ר הקואליציה היא הביעה סירוב למלא את התפקיד, בשל תפקידה כיו"ר סיעת המחנה הציוני בכנסת.
הוועדה לצדק חלוקתי הוקמה מכורח פוליטי, במטרה להשאיר את ח"כ מיקי זוהר בכנסת, לאחר שהביע רצון לעזוב את הפוליטיקה עם פתיחת מושב הקיץ של הכנסת.
באופן רשמי האופוזיציה אינה משתפת פעולה עם מהלך הקמת שתי הוועדות, אולם גם שם כבר מדברים על היום שאחרי. עדיין לא ברור מי יעמוד בראשות הועדה השניה מטעם האופוזיציה.