יו"ר סיעת ש"ס בכנסת ח"כ יואב בן צור, משחזר בערוץ 7 את הטרגדיה שעברה משפחתו שעלתה מתימן בשנות החמישים.

"סבתי ובנם הגדול עלו לארץ למחנה עולים בראש העין. יום אחד הבת של סבתא ואח של אימי נעלמו מהתינוקייה, אמרו להם שהם חלו ונקברו. סבתא שלי נפטרה בגיל 98, לא היה יום שהיא לא בכתה על מאיר שלה. גם יעקב אבינו לא הפסיק להתאבל כי הוא הבין שיוסף חי, גם היא כנראה הבינה. היא נפטרה לפני 12 שנה, אבל בחייה היא לא רצתה להתעסק עם זה, גם אנחנו לא התעסקנו עם זה".

ח"כ בן צור מקווה עדיין לפגוש את דודו ובת דודו, "הייתי שמח מאוד לפגוש אותם, אני לא בטוח באשר אליהם, אולי הם היום נמצאים במקום לגמרי אחר. אמא שלי היום בת 80 כבר מבוגרת, אח שלה מאיר צריך להיות קרוב לשבעים. זה ברור שיש מורכבות לקחת היום בן אדם שבמשך שנים לא סיפרו לו שהוא בעצם מאומץ ולעשות לו סערת רגשות, אלה דברים לא פשוטים. אני יודע שדוד שלי רצה לדעת לפני פטירתו שלפחות הבת שלו במצב טוב".

לדבריו העדה התימנית לא מחפשת אשמים, "מה קרה שם לא בדיוק יודעים, יתכן שרצו למסור ילדים לאנשים חשוכי ילדים או משפחות של ניצולי שואה מאירופה. אני חושב שהגיע הזמן לחשוף את הפרוטוקולים, לא לחפש אשמים. פשוט לפתוח את תיקי האימוץ ולהגיע לחקר האמת, לראות היכן הילדים נמצאים ואולי להפגיש בין ההורים ליקיריהם או בין אחים.

"אני שמח שצחי הנגבי שהוא חצי תימני מטפל בזה וגם ח"כ נורית קורן הקימה את השדולה ושהפרשה הזאת תגמר. אנחנו לא מחפשים אשמים ובטח לא פיצויים, יש כאן רק עניין לפתור, הרי אלה שהיו אחראים על זה כבר ממילא אינם איתנו".

ח"כ בן צור מקווה שלא יתגלו בעיות הלכתיות, "היו יכולות להיות בעיות של נישואי אח ואחות, נישואי עריות. אנחנו מקווים שזה לא קרה".

הוא מתייחס גם לרב עוזי משולם ז"ל שהתעסק רבות בנושא בפרשה שהסעירה את המדינה, "אני לא כל כך מצוי בפרטים של הסיפור הזה, אני לא יודע מה בדיוק קרה שם. אני מקווה שכוונתו הייתה טהורה ונכונה, אבל מה שקרה אז לא יכול לקרות היום, הרב עוזי משולם ניסה לעורר את העניין".