
כשברקע מרחף הפיגוע הקשה בטורקיה הלילה, דנים הבוקר שרי הקבינט המדיני בטחוני בהסכם הפיוס עם הממשל באנקרה שנחתם אתמול (שלישי).
חרף ההתנגדויות נראה שראש הממשלה בנימין נתניהו יפעיל לחץ כדי לאשר את ההסכם בישיבה הבוקר. לפי שעה הבהירו שרי הבית היהודי - נפתלי בנט ואיילת שקד כי יתנגדו לסיכום שהושג.
גם שר הביטחון אביגדור ליברמן אמר כי הוא אינו מרוצה מההסכם ואיים להצביע נגד - אך במערכת המדינית מעריכים כי הוא עלול להימנע כדי לאפשר לסיכום לקבל את אישור הקבינט.
שרים נוספים, ביניהם גלעד ארדן ומשה כחלון הבהירו אתמול כי הם מעוניינים לעבור באופן קפדני על ההסכם ורק אז יקבלו החלטה כיצד ינהגו.
משפחותיהם של הדר גולדין ואורון שאול הי"ד ממשיכות להפעיל לחץ בנושא הזה, כמו גם בני משפחתו של אברה מנגיסטו שיפגינו מול משרד ראש הממשלה לאורך כל ישיבת הקבינט.
זהבה שאול, אמו של אורון, אמרה לקראת הישיבה, "אני פונה לכל חברי הקבינט. אתם הולכים להצביע - וגורל הבנים יוכרע בהצבעתכם. אני מתחננת בפניכם ומבקשת אחריות. שלחתם אותם להגן על המולדת והם לא חזרו משם. מוטלת עליכם האחריות והחובה להחזיר אותם. זו הזדמנות שאסור להחמיץ ואני קוראת לכם לא לאשר את ההסכם שאיננו כולל את השבתם של הבנים. גורל ילדינו - תלוי בהחלטתכם".
