
יו"ר מפלגת 'יש עתיד', יאיר לפיד, קרא היום (חמישי) למפלגת העבודה לנתק כל קשר עם מפלגת הלייבור (העבודה) הבריטית, עד להדחתו של יו"ר המפלגה שהשווה בין ישראל לבין דאע"ש.
את הדברים אמר לפיד בעקבות דברים שאמר היום מנהיג מפלגת הלייבור, ג'רמי קורבין, במהלך פרסום דו"ח פנימי של המפלגה בנושא אנטישמיות.
קורבין צוטט כמי שאמר, "חברינו היהודים לא אחראים למעשי ישראל כמו שהמוסלמים לא אחראים למעשי דאע"ש".
לדברי לפיד, "לא מתקבל על הדעת שביום כל כך קשה למדינת ישראל, כשילדה תמימה וחפה מפשע נרצחת בפיגוע טרור על ידי מחבל שפל ומתועב רק בגלל היותה יהודיה, יעמוד יו"ר האופוזציה בבריטניה בדיון על דו"ח בנושא אנטישמיות וישווה בין ישראל לדאע"ש".
"זו השוואה מקוממת שמעידה על בורות", אמר לפיד. "זו אנטישמיות לשמה. מדינת ישראל היא מדינה חפצה חיים שפועלת על פי ערכי הדמוקרטיה המוסר והצדק האנושי ונלחמת יום יום מול ארגוני טרור שכל מטרתם היא הרג, רצח ופגיעה בחפים מפשע".
"אני קורא למפלגת העבודה בישראל לנתק כל קשר עם מקבילתה בבריטניה עד להחלפתו של יו"ר מפלגת הלייבור, ג'רמי קורבין", הוסיף לפיד.
