
האם מדובר בהפתעה הגדולה ביותר באליפות אירופה בכדורגל הנוכחית? כנראה שכן אם לוקחים בחשבון את העובדה כי נבחרת ווילס, שהעפילה במהלך השבת אל חצי גמר היורו, חזרה מפיגור מול נבחרת עדיפה כמו נבחרת בלגיה בדרך לניצחון ענק בתוצאה 3:1.
לא רק זאת, אלא שנבחרת ווילס העפילה אל טורניר היורו כשהייתה מדורגת בדרג הרביעי בשלב המוקדמות, והצליחה להעפיל לאליפות הנוכחית בזכות השיטה החדשה של מישל פלאטיני, נשיא אופ"א.
כזכור, מי שהייתה מדורגת בדרג השלישי באותו הבית עם נבחרת ווילס, היא לא אחרת מאשר נבחרת ישראל בכדורגל. איפה ווילס ואיפה נבחרת ישראל.
בלגיה אמנם הגיעה אל משחק רבע הגמר מול ווילס כשהיא חסרה שלושה משחקניה הבכירים, כשיאן ורטונגן, תומאס ורמאלן ו-וינסנט קומפני סובלים מפציעות, אך גם זה לא מעניק להם הנחה מהפסד שכזה.
הבלגים דווקא פתחו טוב את המשחק כשראג'ה נאינגולן כבש בדקה ה-13 את ה-1:0 לזכותם. הוולשים נהנו מהגנה חדירה של הבלגים ובדקה ה-31 הצליחו להשוות כשאשלי וויליאמס כבש בנגיחה.
האל רובסון-קאנו עם מהלך אישי גדול בדקה ה-56 וסם ווקס המחליף עם שער בנגיחה גם הוא בדקה ה-86 השלימו מהפך וקבעו סנסציה גדולה בדרך למפגש עם פורטוגל בחצי גמר היורו, משחק שיתקיים ביום רביעי הקרוב בשעה 22:00, שעון ישראל.
בלגיה? מי שנחשבה בעיניי רבים כאחת ממעצמות הכדורגל החדשות, עם כשרונות יוצאי דופן, שוב מסיימת טורניר כדורגל גדול בלי כלום.