ג'וואד א-רוסיין, יו"ר הקרן הלאומית הפלשתינית לשעבר, ששימש למעשה כ"שר האוצר" והוחזק בכלא הפלשתיני בפקודת ערפאת נמלט לפני מספר ימים ללונדון בסיועה של ישראל. א- רוסיין נכלא ברש"פ משום שידע יותר מדי על השחיתות ברש"פ ובעיקר על המעילות של העומד בראשה יאסר ערפאת.

סגן שר החוץ מיכאל מלכיור הודה הבוקר בראיון ל'קול ישראל' כי אכן היה מעורב בסיוע לבריחתו של א- רוסיין. לדבריו, מדובר באדם חולה מאד והדבר נעשה על בסיס הומניטרי. סגן השר מלכיור ציין כי גורמים נוספים ברש"פ שאת שמותיהם סירב לחשוף סייעו אף הם ואמר כי הדבר נעשה בלחץ של ארגונים הומניטריים ברחבי העולם. "הוא לא הואשם בשום דבר" ציין מלכיור והדגיש כי "נכון היה לתת לו סיוע ולא למנוע ממנו טיפול רפואי".

ג'וואד א- רוסיין מכחיש הבוקר ממקום מחבואו בלונדון את הידיעות בנושא.

העיתון "ידיעות אחרונות" שחשף את הפרשה כותב כי ג'וואד א- רוסיין היה אחראי על הכספים באש"פ משנת 1984. בתוקף תפקידו העביר לחשבונו האישי של ערפאת מדי חודש כשמונה מליון דולרים שהיו שייכים לקרן הלאומית הפלשתינית ויועד במקור לצבא השחרור הפלשתיני [צש"פ]. כמו כן ידע א- רוסיין פרטים נוספים על העברות כספים ושימוש אחר שנעשה בכספים של אש"פ שלא למטרות שלשמן נועד.

בחודש אפריל בשנה שעברה נשלחה קבוצת קומנדו מאנשי כוח 17 המשמר הנשיאותי של ערפאת אל אבו דאבי שם שהה א-רוסיין בטקס חתונה. אנשי הקומנדו "שלפו" אותו משם, העלו אותו על מטוס חכור והעבירו אותו לרש"פ וכלאו אותו במקום לא ידוע מחשש ש"יפתח את פיו" ויספר דברים הידועים לו על שחיתותו של ערפאת ובכירי הרש"פ.

תחילה הכחישו אנשי הרש"פ כי א- רוסיין עצור בידיהם, אולם בעקבות לחצים שהפעילה ממשלת בריטניה שם מתגוררת בתו של א- רוסיין אמר אבו עלא כי "האיש נעצר כחוק באבו דאבי על פי בקשת הסגרה של הרש"פ והובא לכאן" לדבריו, א-רוסיין מוחזק "במקום סודי" בתחומי הרש"פ והוא עצור משום שקיבל הלוואה של מליוני דולרים מהרש"פ בלא שהחזיר את ההלוואה.

יש לציין כי בין אבו דאבי לרש"פ לא קיים כלל הסכם הסגרה וכמו כן משרד המשפטים באבו דאבי לא פרסם כל הודעה בענין.

בעקבות לחצים רבים נוספים שחררה הרש"פ את ג'וואד א- רוסיים לטיפול רפואי בבית חולים בקהיר אולם בחודש ינואר השנה הוא נחטף בשנית והובא לעזה.

ב29 ביולי השנה הוסע א- רוסיין לטיפול רפואי בבית החולים "מוקאסד" במזרח ירושלים. בתו פנתה לממשלת ירדן בבקשה שינפיקו עבורו דרכון ירדני כדי שאפשר יהיה למלט אותו מהארץ, ונענתה בחיוב.

בתו מסרה לידיעות אחרונות כי בשחרורו היו מעורבים אנשים במשרד החוץ "מהדרג הגבוה ביותר" וכן דיפלומטים בריטיים ואנשי כמורה.