"שורה אובראוב הספרדי", כך כינו אוהדי מכבי תל אביב את קרלוס גרסיה, עד כדי כך התחברו אוהדי הקבוצה לבלם הספרדי של הקבוצה בארבע השנים האחרונות.
הבלם הספרדי המצויין שחתם בקבוצה בחודש יוני 2012, כינס היום (ראשון) מסיבת עיתונאים רשמית בה הודיע על עזיבתו את הקבוצה הצהובה של תל אביב במדיה זכה בשלוש אליפויות המדינה שבכדורגל, גביע המדינה וכן גביע הטוטו.
במסיבת עיתונאים מרגשת סיפר גרסיה על הסיבה שהביאה אותו להודיע על עזיבת הקבוצה, דווקא בסמוך לעזיבתו של ערן זהבי וכשהקבוצה עוד טרם הבטיחה את העפלתה מהסיבוב הראשון של מוקדמות הליגה האירופית. "מאוד קשה לי לעזוב, אבל בחיים צריך לעשות החלטות קשות. ברגע שיש סיכוי הכי קטן שלא אתן את כל כולי, אני לא אעשה את זה למועדון", אמר הספרדי, "אני מצטער שאני לא יכול להעניק חזרה את כל האהבה שהעניקו לי. אמרתי מהיום הראשון שאני לא בטוח אהיה השחקן הכי טוב, אבל כן אלחם עד הסוף, בכל משחק. אני גאה שלא שמרתי אפילו גרם אחד מהאנרגיה שלי".
עוד אמר הבלם הספרדי, אליו כה התחברו אוהדי הקבוצה התל אביבית. "אלה היו השנים הטובות בחיי, אבל צריך לקחת החלטות בחיים. אני רוצה שיזכרו אותי טוב, ולא כאחד שלא הצליח לרדוף אחרי החלוצים. אני רוצה שיהיה לאנשים זיכרון טוב ממני".
גרסיה סיפר כי דווקא ההחלטה של זהבי על עזיבת הקבוצה, כמעט וגרמה לו להישאר בקבוצה. "דווקא כשערן עזב היו לי מחשבות על להישאר, אני לא יכול להצביע על הרגע בו נפלה ההחלטה בליבי".
"אם אני אשאר פה זה יהיה אנוכיות. אני נהנה מהחיים, המשפחה יותר ממאושרת, אני מכיר את הליגה. אני לא עוזב בגלל כסף, הרי הייתה לי עוד שנה לחוזה. בפעם האחרונה שחתמתי חוזה במכבי לא התווכחתי על שקל. אולי אני עושה טעות שאני עוזב ואולי לא, אני יודע שנתתי הכל. הגעתי לדברים שלא חלמתי עליהם. אני מעדיף ללכת עכשיו ואולי לחזור לפה בעתיד".
לדברי גרסיה, עצם הגעתו שלו לישראל הייתה בזכות קרויף, המנהל המקצועי של הקבוצה. "אני רוצה להודות לג'ורדי שנתן לי הזדמנות להגיע לפה. אם לא הוא לא הייתי מגיע. אנשים לא חושבים דברים טובים על ישראל ואני מודה שפחדתי בהתחלה. אני חושב שעכשיו היחסים שלי עם ג'ורדי ישתפרו".
גרסיה שהגיע בעונת הפרישה של אחד מגדולי שחקני מכבי תל אביב, אבי נמני, אמר כי אין שחקן מעל למועדון, לא הוא ולא זהבי, אפילו לא נמני. "אני מקווה שמכבי תשתפר מהתקופה שלי. כשהגעתי אבי נמני היה השחקן הכי גדול ולא ידעו מה יעשו בלעדיו. ככה היה גם עם גווארדיולה בברצלונה. זה רק מראה שהמועדון מעל הכל, מכבי תמיד תהיה המועדון הגדול ביותר בישראל. אני מקווה שאני אהנה מצפייה במכבי. מקווה שהם ישיגו את מה שמגיע למועדון. יש שחקנים כמו גל, כמו בניון שהגיע. יש שחקנים עם אופי בחדר ההלבשה שיקחו את הקבוצה".
הבלם הספרדי אמר בסיום כי הוא עוזב את ישראל כשהוא חושב עליה רק דברים טובים. "יש לי הרבה זיכרונות טובים מישראל, לא רק בכדורגל", אמר זאזה.
"הבת שלי נולדה פה. יש לי כל כך הרבה זיכרונות מתוקים, השנים הטובות שלי כשחקן כדורגל היו כאן. קשה לי להאמין שאהיה מאושר יותר במקום אחר", אמר בסיום גרסיה.