רוני אלשיך
רוני אלשיךצילום: יונתן סינדל, פלאש 90

המפכ"ל רוני אלשיך הגיע הבוקר (ד') לדיון בוועדת הפנים של הכנסת בנושא "מסמך יצחקי" - מסמך משטרתי סודי שריכז מידע וחשדות על עבירות ושחיתות לכאורה של כל חברי הכנסת בשנת 2014.

המסמך נחשף לפני כמה שבועות על ידי העיתונאי רביב דרוקר בערוץ 10. הוא הוכן לפני כשנתיים באגף המודיעין של המשטרה וכלל חשד לעבירות פליליות לכאורה שביצעו חברי הכנסת ושרים בתקופת הכנסת הקודמת.

"אין עלינו לחצים מפוליטיקאים, כל הלחצים הם של התקשורת", אמר המפכ"ל. אלשיך הדגיש כי תפקידו של המסמך שמאגד מידע מודיעיני על פוליטיקאים הוא "בדיוק הפוך מכפי שהוצג בתקשורת".

לדבריו "תפקידו של ראש אגף החקירות הוא לוודא שאם יש מידע כזה, שהוא יגיע מיד לפרקליטות המדינה וליועץ".

באשר לטיפול המשטרה במידע המודיעיני שמגיע אליה אמר המפכ"ל: "אם אנחנו מבינים שמדובר בזבל, תפקידנו לעצור את הזבל הזה ולא לעשות בו שימוש, אחרת כל היום כולם יהיו תחת חקירה".

הוא הוסיף: "תפקידנו להפעיל שיקול דעת. כאשר מגיע מידע עם מהות – לא עננות, משהו עם בשר, שלהבנתנו מחייב בדיקה, אנחנו לא יכולים ליזום בדיקה, אנחנו הולכים עם המידע לפרקליטות וליועמ"ש – אלה האיזונים והבלמים שנקבעו".