שופטת בג"ץ אורה שטרסברג-כהן קיבלה את עתירתם של הארגונים עדאללה, האגודה לזכויות האזרח, הוועד נגד עינויים, "בצלם", רופאים לזכויות אדם והמוקד להגנת הפרט ואסרה על חיילי צה"ל להשתמש בנוהל המכונה : "נוהל שכן". בנוהל זה כאשר מחבל מבוקש מתבצר בבית ומסרב לצאת נשלח אליו אחד משכניו וזאת לאחר הודעה ברמקול בכדי לשכנעו להיכנע. יש לציין כי החיילים אינם מוליכים בשום מקרה את ה"שכן" לפניהם ופורצים מאחריו לבית המחבל המבוקש. בנוהל זה אין פגיעה מצד החיילים ב"שכן", אך לעומת זאת נחסך הצורך בסיכון החיילים בבדיקה ובאימות הימצאותו של המחבל בתוך הבית.

העותרים טענו כי השימוש שעושה צה"ל ב"נוהל השכן" כדי ללכוד מחבלים חמושים וערבים החשודים בפעילות עוינת אסור על פי החוק הבינלאומי.

ההתענינות במה שמכונה "נוהל שכן" התעורר לפני שבוע, למרות שהיה ידוע כי במבצע "חומת מגן" בוצע ה"נוהל" בהצלחה מרובה, כשברובם המחוחלט של המקרים לא נגרם ל"שכן" כל פגע. לפני כשבוע עשה צה"ל שימוש ב"נוהל" זה, כשכוחותיו צרו על ביתו של המחבל נאסר ג'ראר. חיילינו ביקשו משכנו של ג'ראר לגשת לביתו של המחבל ולדפוק על דלתו. למרות שהמחבל המתבצר יודע על שליחת השכן הוא ירה בו למוות.

כתב עתי"ם מוסיף, כי השופטת שטרסברג-כהן הורתה לצה"ל להשיב בתוך 7 ימים על העתירות.