אבי נעים
אבי נעיםצילום: פלאש 90

ראש מועצת בית אריה, אבי נעים, מתקשה להבין את תמיכתו של ראש השב"כ לשעבר יעקב פרי בדרישת הפלסטינים להרוס בתים של יהודים שרצחו על רקע לאומני.

"הרעיון להחיל ענישה של הריסת בתים במגזר היהודי, כפי שמוחלת על מחבלים שגוייה מיסודה מכיוון שהמסר וההרתעה שונים. מבלי להוריד מחומרתו של כל רצח של חפים מפשע ומבלי להבדיל חלילה על בסיס דת או לאום, שוגה פרי בעצם ההשוואה", אמר נעים.

"עקרון הריסת בתי מחבלים, כמו פעולות רחבות נוספות שנעשות נגד אוכלוסייה שמייצרת טרור באופן שיטתי כגון: ענישה קולקטיבית, ביטול אישורי עבודה, עוצר ופעילות צבאית, תכליתן יצירת הרתעה בקרב אוכלוסייה שחיה ומייצרת טרור אכזרי באופן שיטתי, מסיתה לרצח ומפעילה מערכת חינוך גזענית נגד היהודים", אמר ראש מועצת בית אריה.

"אי אפשר להשוות את התרבות המטיפה לג'יהאד ומהללת רצח יהודים מעל כל במה תקשורתית לחברה הישראלית בה קיים גינוי והכאה על חטא לכל מעשה אלימות שיוצא מקרבה והוא בבחינת חריג ויוצא דופן.
טועה פרי ומטעה , בפרט שהדברים נאמרים מראש השב"כ לשעבר .

לצערנו החברה הפלסטינאית מייצרת אלפי פיגועים באופן תדיר נגד יהודים באשר הם ואנו כחברה ישראלית יהודית חפצת חיים חייבים להלחם בטרור האיסלאמי בין היתר ביצירת מנגנוני הרתעה כמו הריסת בתים - שגם בהם אין די. כל מי שמשווה את הטרור האיסלאמי למעשים חמורים ומגונים של חריגים בחברה הישראלית - פשוט חוטא לאמת".