אילוסטרציה
אילוסטרציהצילום: אוליבר פיטוסי. פלאש 90

יהודי בן 27 שעבד בוועדה הארצית של המפלגה הדמוקרטית (DNC) נורה למוות, כנראה במהלך שוד, לא רחוק מביתו בוושינגטון, בירת ארה"ב.

סת' קונרד ריץ' נורה מוקדם בבוקר יום ראשון בשכונת בלומינגדייל, ליד בניין הקפיטול, ומרחק רחוב אחד מביתו.

המשטרה הודיעה על מותו אך לא נקבה במניע. אביו, ג'ואל, אמר לוושינגטון פוסט שהמשטרה סבורה כי ייתכן שמדובר בשוד שהשתבש. "הוא רצה להביא שינוי", אמר ג'ואל ריץ'.

סת' ריץ', מנהל הנתונים להרחבת בסיס הבוחרים של ה-DNC, הכין בסיסי נתונים המסייעים למצביעים לזהות את הקלפיות שלהם. חבריו לעבודה סיפרו לסוכנות JTA שעסק גם בקשר עם הקהילה היהודית.

"ליבינו שבורים לאחר שאיבדנו אחד מבני משפחת ה-DNC בסוף השבוע", מסרה חברת הקונגרס דבי וסרמן-שולץ. "סת' ריץ' היה משרת ציבור מסור ונטול אנוכיות, שעבד ללא לאות בכדי להגן על הזכות הקדושה ביותר שאנו חולקים כאמריקאים – הזכות לבחור. הוא ראה את הפוטנציאל הגדול של אומתנו והאמין שביחד, אפשר להפוך את העולם למקום טוב יותר".

ריץ' היה יליד אומהה, במדינת נברסקה, ובעבר שימש כאחראי על לימודי שיט ועל פעילויות הצוות בקייטנת רמה בוויסקונסין.

"סת' תיקשר באופן פרואקטיבי בכדי לאפשר את הצלחתם של חניכי קייטנה בעלי צרכים מיוחדים שהיו בכיתתו, ועשה מעל ומעבר בכדי להעניק הזדמנויות לכל באי הקייטנה להשתתף בהצלחה בתוכנית השיט", כתבה האחראית על הצרכים המיוחדים בקייטנה, טליה קרביץ, בהמלצה המופיעה בפרופיל של ריץ' ברשת LinkedIn.

חבר של ריץ' שהיה גם חבר לעבודה אמר שריץ' היה גאה ברקע היהודי שלו. החבר ביקש לשמור על אלמוניות.