אלישי כדיר מול שחקני מכבי ת"א
אלישי כדיר מול שחקני מכבי ת"אצילום: אודי ציטיאט, מנהלת הליגה

האלופה פותחת את ההכנות לעונה. מכבי ראשון לציון, האלופה הטריה של ליגת העל שבכדורסל, החתימה היום (שלישי) את שחקן הרכש הראשון לעונה הקרובה, את אלישי כדיר.

אחרי שזכו באליפות המדינה שבכדורסל, במה שזיכה אותם לכרטיס למפעל ליגת האלופות החדש של פיב"א, בראשון לציון מתחילים להיערך. אמנם רק בשבוע הבא ידעו הכתומים מעיר ביין את זהות הקבוצות שיפגשו בשלב הבתים הראשון של הטורניר החדש, אך כבר במקביל מתחילים אלה לבנות את סגל השחקנים.

מי שכבר סגורים בקבוצה גם לעונה הקרובה הם הקפטן ניצן חנוכי, אבי בן שימול, גולן גוט ועידן זלמנסון הצעירים. שון דאוסון, אחד משחקני המפתח של הכתומים העונה ימשיך גם הוא בקבוצה במידה שלא יקבל הצעה מפתיעה מליגת הכדורסל הטובה בעולם, ליגת ה-NBA, כשזה משחק בליגת הקיץ שלה בכדי לנסות ולהשיג חוזה.

עוד לפני שבראשון פונים להחתים שחקנים זרים, הצעד הראשון אותו עשו שם הוא להחתים את אחד מהשחקנים הישראלים הטובים ביותר שקיימים כיום בליגה, אלישי כדיר. כדיר בן ה-28 חתם על חוזה לעונה אחת כשהעדיף את ההצעה של הכתומים על פני הצעות רבות אחרות מקבוצות ליגת העל השונות.

אל הקבוצה מעיר היין מגיע כדיר לאחר שנתיים מצויינות במדי הפועל אילת, כשהגיע עם הקבוצה הדרומית אל הטופ של הכדורסל הישראלי, משחקי גמר הפיינל-פור שנתיים ברציפות, וכן בכל גמר אפשרי - גמר הפלייאוף, גמר גביע המדינה וגמר גביע ווינר.

בעונה שעברה העמיד כדיר ממוצעים של 9 נקודות, 5.9 ריבאונדים ו-1.7 אסיסטים למשחק ב-25 דקות בממוצע.

עבור כדיר תהיה זו העונה ה-12 בליגת ווינר סל, כשאת קריירת המשחק המקצוענית שלו החל בעירוני רמת גן, במדיה שיחק במשך שלוש עונות. מרמת גן הצפין כדיר עד לגלבוע, איתה זכה באליפות המדינה שבכדורסל ב-2010 כשנבחר גם לשחקן העונה באותה השנה.

אחרי ששיחק מעט במכבי ת"א ובמכבי חיפה, עבר כדיר לבירה הירושלמית שם שיחק במשך שנתיים וחצי והיה לקפטן הקבוצה האדומה.

כדיר לא שכח להודות לקבוצה ממנה הגיע אל האלופה כשאמר "אני רוצה להודות להפועל 'פתאל' אילת על שלוש העונות האחרונות, זה היה מסע מדהים עם ניצחונות, הפסדים, רגעים שמחים ועצובים ובעיקר המון אהבה, לב ונשמה".

"אני נרגש להתחיל פרק חדש בחיים שלי במכבי ראשון לציון. אני מאוד מתרגש לעבוד עם האנשים במועדון, שמהרגע שנפגשנו נתנו לי הרגשה שאנחנו מכירים כבר שנים. אני מחכה להפוך את המועדון הזה לבית. אני גם מאוד נרגש לעבוד שוב עם אריק, (שיבק, מאמן הקבוצה - נ"ו) שכבר הפך להרבה יותר מרק מאמן עבורי. הכי חשוב זה להשאיר את ראשון במקום שהיא נמצאת בו גם בשנה הבאה. תודה רבה לכל מי שהיה חלק מהחיים שלי בשלוש השנים הקודמות ותודה לאלה שיהיו בשנה הבאה. ניפגש במגרשים בכתום!".

אריק שיבק, מאמן הכתומים מעיר היין, ומי שאימן את כדיר בהפועל אילת אמר כי "אני שמח ששחקן נבחרת ברמה של אלישי מצטרף אלינו, אני בטוח שהוא יתרום מניסיונו להצלחת הקבוצה. כדיר שחקן קבוצתי שהגיע בשנים האחרונות לפיינל פורים וזכה באליפות עם הפועל גלבוע/גליל".

גם יו"ר המועדון יצחק פרי לא נותר אדיש ואמר "אני מאוד מרוצה מההחתמה של אלישי, שהוא אחד השחקנים הבכירים בכדורסל הישראלי והצטרפותו למעגל השחקנים הישראלים של המועדון מחזקת אותנו מאוד. ההחתמה מדגישה את הקו של המועדון להמשיך ולהתמודד בצמרת הכדורסל הישראלי ולהמשיך ולייצג את הכדורסל הישראלי בצורה מכובדת בליגת האלופות".

קבוצה נוספת שהחתימה היום שחקן רכש ראשון לעונה הקרובה היא הפועל חולון. חולון הודיעה היום על החתמתו של הסנטר אלכס צ'וברביץ' לשנתיים הקרובות. צ'וברביץ', מגיע ממכבי חיפה אחרי עזיבתו של אייזק רוזפלט לירושלמים מהבירה, ונראה כי מלבדו גם שלומי הרוש יחתום בקרוב על חוזה אצל חולון.

העונה צ'וברביץ' בן ה-30, מיתג את עצמו במכבי חיפה ופרח תחת רמי הדר עם 8.6 נקודות ו-5.1 ריבאונדים בממוצע למשחק

יחד עם צירופו של צ'וברביץ', כולל סגל השחקנים המלא של דן שמיר לקראת העונה הקרובה את אייל שולמן, גוני יזרעאלי, דודו שמריז ואלון ספיר.