טבת-ויזל וראש אכ"א
טבת-ויזל וראש אכ"אצילום: דובר צה"ל

תת-אלוף שרון ניר מונתה היום (חמישי) לתפקיד יועצת הרמטכ"ל לענייני מגדר.

טקס החילופים נערך במחנה הקריה בתל-אביב, במעמד ראש אגף כוח האדם, אלוף חגי טופולנסקי ואנשי יחידת יועצת הרמטכ"ל לענייני מגדר.

תת-אלוף ניר החליפה בתפקידה את תת-אלוף רחל טבת-ויזל, אשר כיהנה בתפקיד זה במהלך ארבע השנים וחצי האחרונות ופורשת מצה"ל לאחר 30 שנות שירות.

ראש אכ"א טופולנסקי נפרד מטבת-ויזל ואמר לה ''רחל, ההערכה אלייך רחבה מאוד, זכית בכך בזכות עבודה קשה, בזכות מסירות והשקעה ובזכות העשייה המשמעותית והאיכותית.

''את רחל מחליפה תת-אלוף שרון ניר אשר נבחרה בשל ניסיונה הרב, יכולותיה הגבוהות וההצלחה הגדולה בכל תפקיד שביצעה. שרון, אני בטוח בהצלחתך", הדגיש.

טבת-ויזל אמרה כי ''התקופה האחרונה התאפיינה בסיכום התהליכים בהם לקחנו חלק, שינוי שם היחידה מיוהל"ן ליוהל"ם, העלאת מספר הנשים הדתיות המתגייסות לצה"ל, הקמת גדוד מעורב רביעי, הקמת מרכז מהו"ת ושילוב טרנסג’נדרים בצה"ל.

''אני רוצה להודות לראש אכ"א על היותו שותף לכל תהליכי קידום שוויון ההזדמנויות בצה"ל ולצוות היוהל"ם אשר תמיד ידע להפוך כל תיאוריה למעשה. שרון, את תביאי את הרוח המיוחדת שלך ליחידה, הרבה הצלחה", הדגישה היועצת היוצאת.

תת-אלוף שרון ניר אמרה "בחרדת קודש ובתחושת שליחות עמוקה, מקבלת אני לידיי את תפקיד יועצת הרמטכ"ל לענייני מגדר. נפלה בחלקי הזכות לעסוק בתחום עתיר חשיבות אשר כל התקדמות בו משפיעה במישרין על אופיינו כצבא ועל אופייה של החברה כולה.

''אני מתחייבת לפעול במטרה שכל חייל וחיילת יוכלו לשרת שירות משמעותי ומכבד, על פי ערכי השוויון והשירות המשותף", הוסיפה היועצת הנכנסת.