צרפת התעוררה היום (שישי) לבוקר קשה, לאחר רצח של 84 בני אדם בפיגוע הדריסה הקשה בהיסטוריה.
מחבל מוסלמי בן 31, ממוצא תוניסאי, אזרח צרפת, דהר עם משאיתו לעבר מאות בני אדם שחגגו את יום העצמאות הצרפתי. 84 בני אדם נרצחו, ביניהם עשרה ילדים, ויותר מ-100 נפצעו.
המחבל דרס את החוגגים לאורך שני קילומטרים, ולאחר קרב יריות הצליחו השוטרים לחסלו. המחבל תכנן ככל הנראה להמשיך את מסע הרצח עם תחמושת ורימונים שנמצאו במשאית. בתיעוד הרגעים הראשונים שאחרי הטבח נראים אזרחים רבים שנמלטים על נפשם.
נשיא הקהילה היהודית בצרפת קרא להתפלל עבור היהודים שנפצעו במתקפת הטרור: אקסל בן יעל, משה בן יעקב, קלרה בת נומה, יונתן בן זוזי, ג'ון דריי ודומיניק אזן.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי ''ישראל מגנה בתקיפות את פיגוע הטרור הנורא אמש בניס. הפיגוע שוב מזכיר לנו שטרור יכול להכות בכל מקום וצריך להילחם בו בכל מקום".
''הישראלים עומדים מאוחדים עם העם הצרפתי היום. אנו משתתפים באבלם ומאחלים החלמה מהירה לפצועים. ישראל מוכנה לעזור לממשלת צרפת להילחם ברשע עד שיובס״, הוסיף ראש הממשלה.
סגן שר הביטחון הרב אלי בן דהן התייחס לפיגוע הקשה ואמר "שוב הטרור המוסלמי מכה באירופה, המלחמה בטרור היא מלחמה משותפת למדינות העולם כולו".
הרב בן דהן פנה ליהודי צרפת: "מדינת ישראל, מדינתו של העם היהודי, תסייע לכם ותתמוך בכם. אנחנו מחכים לכם כאן".
יו"ר מפלגת 'יש עתיד' ח"כ יאיר לפיד הגיב גם הוא למתקפה בניס, "הטרור מזוויע בגלל הפתאומיות שלו. רגע אחד אנשים חוגגים, שרים, צוחקים, מתחבקים עם המשפחות שלהם. כמה שניות אחר כך, דם, צרחות, מוות. אני שולח תנחומים מפה לעם הצרפתי כולו'', אמר לפיד.
לדבריו, ''מה שקרה אמש בניס הוא תזכורת לכך שאת הטרור האיסלאמי לא מנצחים בדיבורים ולא במחוות פיוס. צריך להתייצב מולו במלוא העוצמה, בלי למצמץ ובלי להסס. לישראל יש הרבה מה לתרום בתחום הזה. יש לנו את הנסיון, את המודיעין, את שיטות הפעולה. צרפת יודעת שנעמוד לצידה".





