ספר חדש, 'כשרות כהלכה' חלק א, רואה בימים אלו אור, בהוצאת מכון כושרות, באלון מורה.
בשנים האחרונות חל שינוי עצום בכל נושאי הכשרות. המיכון החדיש והמורכב, השימוש בחומרי גלם חדשים – מהם כאלו שנחשבו עד עתה כבלתי ראויים למאכל, ייבוא מכל חלקי העולם של מוצרים וחומרים, שיטות עיבוד שונות, עלויות ייצור ושיווק המכתיבות את כללי המשחק – כל אלו מעלים שאלות חדשות ובעיות שאינן בתחום ידיעתו של רב הקהילה, בדרך כלל.
אם בעבר היו בידי הרב המקומי היכולות והכלים להנחות את קהילתו ולפסוק בשאלות המתעוררות דבר יום ביומו, הרי שכיום, השינויים שחלו בעולם התעשיה בכלל ובעולם הכשרות בפרט, מחייבים שינוי בגישה ובחשיבה וממילא גם בלימוד ובהכרת הנושאים הרלוונטיים כיום.
מטרת הספר "כשמו כן הוא" : להוציא תחת ידו הלכה ברורה ומסודרת, מתוך "אסוקי שמעתא אליבא דהלכתא", לרדת אל עולם המעשה, להכיר את פרטי המציאות ומתוך העושר ההלכתי המצוי בספרות ההלכה ובחיבורי הפוסקים – ליצור התייחסות ראויה ועדכנית אל המציאות המתחדשת ולהפיק הדרכות ונהלי כשרות המותאמים לשוק המודרני והגלובאלי.
בספר יש חידוש משמעותי בלימוד הלכות כשרות, לא כספר הלכות אלא כספר מאמרים מרבנים שונים מומחים בתחום המביאים לקורא, לימוד שיטתי מסודר על פי נושאים.
המאמרים שלוקטו בספר זה נכתבו על ידי רבני "כושרות" ורבנים שונים, כולם עוסקים ומכירים את עולם הכשרות המודרני, וממקומם התורני הם מנחים אותנו בהדרכות מסודרות ומאירות, איך להתייחס לשינויים, איך לפעול בצורה הראויה מלכתחילה, ואיך להתייחס למציאות בדיעבדית או מסופקת, הן מצד בעל המפעל, הן מצד הצרכן המבקש לדעת את אשר הוא אוכל, והן מצד הרב הפוסק, הנדרש לשאלות המצריכות היכרות נרחבת עם המציאות המתרחשת בפועל בתעשיית המזון.
במכון מציינים כי כרך זה הוא חלק מסדרה, שתעלה את המודעות לנושא הכשרות במכלול נושאים שיועלו בכל כרך שיצא מחדש.